Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠαρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης
Εκθέσεις

Παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης

Οι Πολωνοί επισκέπτες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το προϊόν 'ήλιος-θάλασσα' και για πακέτα all inclusive σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Λεπτοκαρυάς.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη. Η πρώτη παρουσία έγινε στην 26η έκθεση “Globalnie 2022“, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου στο Κατοβίτσε. Είχε ως στόχο την ακόμη μεγαλύτερη προσέγγιση της πολωνικής αγοράς που θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές αγορές για την Κεντρική Μακεδονία. Τα τελευταία χρόνια οι επισκέπτες από την Πολωνία έχουν αυξηθεί σημαντικά εξαιτίας των εποχιακών απευθείας πτήσεων από πόλεις της Πολωνίας προς τη Θεσσαλονίκη. Στις συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες που ασχολούνται αποκλειστικά με τον εξερχόμενο τουρισμό προς την Ελλάδα φάνηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για την Κεντρική Μακεδονία και συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας με κοινό marketing plan προσαρμοσμένο στην πολωνική αγορά.

Από τις συναντήσεις αυτές προέκυψε ότι οι Πολωνοί επισκέπτες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το προϊόν “ήλιος-θάλασσα” και για πακέτα all inclusive σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Λεπτοκαρυάς. Επιπρόσθετα, οι Πολωνοί τουριστικοί πράκτορες συνεργάζονται με τοπικά γραφεία DMC προκειμένου να οργανώσουν για αυτούς τους τουρίστες ημερήσιες εκδρομές στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η αποστολή της Περιφέρειας πραγματοποίησε παρουσίαση του προορισμού και του νέου οπτικοακουστικού υλικού του τόπου μας στο πολωνικό κοινό και έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε επίσης στην έκθεση “Holiday World” που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας από τις 18 μέχρι 20 Μαρτίου, καθώς και στη διεθνή έκθεση τουρισμού “ΒΜΤ 2022“, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 μέχρι τις 20 Μαρτίου στη Νάπολη της Ιταλίας ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ, σε μια κοινή προσπάθεια προβολής της Ελλάδας.

Το κοινό των δύο χωρών ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον στην ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς πέραν του παραδοσιακού διπτύχου “ήλιος-θάλασσα” γνώρισαν νέες ενδιαφέρουσες προτάσεις γαστρονομικού, πολιτιστικού, φυσιολατρικού και τουρισμού πόλης που προσφέρει η περιοχή μας για όλες τις εποχές του χρόνου. Επίσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εξειδικευμένους επαγγελματίες του τουρισμού όπου προβλήθηκαν όλες οι θεματικές μορφές τουρισμού, που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να προσφέρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν απευθείας πτήσεις από πόλεις της Ιταλίας προς την Θεσσαλονίκη και εποχιακά από την Πράγα, γεγονός που εντείνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Κεντρική Μακεδονία.

“Η Περιφέρεια συνεχίζει να είναι παρούσα στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές εκθέσεις. Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας που συνδυάζει πολλές μορφές τουρισμού, ενισχύοντας έτσι την οικονομία και την ανάπτυξη του συνόλου της περιοχής”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024