Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ 'αφρόκρεμα' των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων βρέθηκαν στη Βουδαπέστη για την Global River Cruise Expo
Τουριστικά γραφεία

Η 'αφρόκρεμα' των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων βρέθηκαν στη Βουδαπέστη για την Global River Cruise Expo

Σε δηλώσεις του ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, πρόεδρος ASTA Ελλάδας και Κύπρου, στο 'TravelDailyNews' τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Ευρώπη για την αμερικανική αγορά και δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους διακεκριμένους προορισμούς της ASTA, ιδίως για φέτος.

Η American Society of Travel Advisors (ASTA) και περισσότεροι από 500 ταξιδιωτικοί σύμβουλοι, με έδρα τις ΗΠΑ, συμμετείχαν στην Global River Cruise Expo στη Βουδαπέστη, που διεξήχθη 16-20 Μαρτίου 2022, μαζί με τα παγκόσμια σήματα κρουαζιέρας και εκατοντάδες Ευρωπαίους εκθέτες, τους οποίους καλωσόρισε ο Ουγγρικός Οργανισμός Τουρισμού (HTA).

Η Βουδαπέστη θεωρείται η “ποταμήσια πρωτεύουσα του κόσμου”, ένας κορυφαίος προορισμός ποτάμιας κρουαζιέρας, κατά μήκος του Δούναβη. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαστήκαμε με την ASTA για να φιλοξενήσουμε την έκθεση Global River Cruise Expo στη Βουδαπέστη”, είπε ο László Könnyid, αναπλ. διευθύνων σύμβουλος του Ουγγρικού Οργανισμού Τουρισμού. “Αυτή η εκδήλωση υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την εξέχουσα θέση της Ουγγαρίας μεταξύ των προορισμών κρουαζιέρας και είναι τιμή που οι ηγέτες του κλάδου συγκεντρώθηκαν στη Βουδαπέστη για πρώτη φορά για μια τέτοια περίσταση”.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, πρόεδρος ASTA Ελλάδας και Κύπρου, στο “TravelDailyNews” τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Ευρώπη για την αμερικανική αγορά και δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους διακεκριμένους προορισμούς της ASTA, ιδίως για φέτος.

Η τελευταία τουριστική καμπάνια της Ουγγαρίας στην αγορά των ΗΠΑ ξεκίνησε τον Μάρτιο με επίκεντρο την εξαιρετική αρχιτεκτονική της Βουδαπέστης, τις μοναδικές λαϊκές παραδόσεις και την εξαιρετική κουλτούρα των ιαματικών σπα της χώρας. Η καμπάνια κινείται στην ίδια γραμμή  με τις συνεχιζόμενες προετοιμασίες για την επανακκίνηση απευθείας πτήσεων που συνδέουν μεγάλες πόλεις της Βόρειας Αμερικής με την Ουγγαρία, όπου η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και οι επιδημιολογικοί περιορισμοί έχουν ήδη αρθεί από τις 7 Μαρτίου.

Πρακτικά, η σταδιακή κατάργηση σχεδόν όλων των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να εισέλθουν στην Ουγγαρία χωρίς να απαιτείται κανένας εμβολιασμός ή πιστοποιητικό ανοσίας ή οποιοδήποτε είδος τεστ. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή η χρήση μάσκας δεν απαιτείται πλέον για πρόσβαση σε συνέδρια, καταλύματα, σπα, αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσικά και χορευτικά φεστιβάλ ή υπαίθριες εκδηλώσεις οποιουδήποτε τύπου.


Ο Zane Kerby, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ASTA.

Ως μια εμπορική ένωση 90 ετών, η ASTA έχει πάντα δεσμευθεί να υποστηρίζει τους διεθνείς εταίρους της σε περιόδους πολέμου και παγκόσμιας κρίσης. “Η έκθεση ASTA River Cruise Expo και η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν τώρα σε όλο τον κόσμο – υποστηρίζουν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή η πανδημία εξασθενεί γρήγορα”, λέει ο Zane Kerby, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ASTA. “Αυτά είναι καλά νέα για όλους μας. Είναι ιδιαίτερα καλά νέα για όλους τους Αμερικανούς που είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στον κόσμο τώρα! Τα ταξίδια προάγουν την ειρήνη, την κατανόηση και την ενσυναίσθηση. Η ευκαιρία να συνδεθείτε με ανθρώπους και μέρη σε όλο τον κόσμο θα πραγματοποιηθεί ξανά. Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι θα είναι εκεί για να καθοδηγήσουν, να συμβουλεύσουν και να εποπτεύουν. Και όλα αυτά σε μια εποχή που οι δεσμοί της ανθρώπινων κοινοτήτων χρειάζονται περισσότερο από ποτέ”.

“Ο τουρισμός είναι μια ειρηνική βιομηχανία. Εργαζόμαστε για την ειρήνη, αλλά ταυτόχρονα δίνουμε ένα χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη”, προσθέτει ο László Könnyid. “Η αλληλεγγύη που επέδειξε η ουγγρική τουριστική βιομηχανία προς όσους έχουν ανάγκη σε αυτήν την έκτακτη ανάγκη έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα. Η Ουγγαρία είναι ένας ασφαλής προορισμός, όπου η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ειρήνης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024