Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΣτη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για μη επινάρυνση των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με πρόσθετα τέλη κυκλοφορίας
Ενοικίαση αυτοκινήτου

Στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για μη επινάρυνση των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με πρόσθετα τέλη κυκλοφορίας

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε ζητήσει άμεση κατάθεση και ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης, αφού, αν υπήρχε καθυστέρηση και οι ιδιοκτήτες rent-a-car έθεταν σε κυκλοφορία τα οχήματα τους μέσα στον Απρίλιο χωρίς να έχει ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση για την αναλογική πληρωμή τελών, θα υποχρεώνονταν να καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας για όλο το χρόνο.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, σε συνέχεια της παρέμβασής του για την άμεση ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα διευκρινίζει ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρωθούν αναλογικά με τον χρόνο κίνησης τον οχημάτων και ανάλογα με τη χρήση τους, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων να μην πληρώσουν τέλη και για τους 12 μήνες του χρόνου.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Κόνσολα ότι εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση.

Με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο κ. Κόνσολας είχε ζητήσει την άμεση κατάθεση και ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης, αφού αν υπήρχε καθυστέρηση και οι ιδιοκτήτες rent-a-car έθεταν σε κυκλοφορία τα οχήματα τους μέσα στον Απρίλιο χωρίς να έχει ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση για την αναλογική πληρωμή τελών, θα υποχρεώνονταν να καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας για όλο το χρόνο.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την εξέλιξη, τονίζοντας ότι ήταν μια επιβεβλημένη και αυτονόητη κίνηση της κυβέρνησης προκειμένου να μην προκύψουν πρόσθετες δυσκολίες και επιβαρύνσεις για το συγκεκριμένο κλάδο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για όλους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024