Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαMoney.co.uk: Η Αθήνα Νο1 προορισμός διακοπών – σε διαμονή, φαγητό και νυχτερινή ζωή
Έρευνα

Money.co.uk: Η Αθήνα Νο1 προορισμός διακοπών – σε διαμονή, φαγητό και νυχτερινή ζωή

Η Αθήνα κέρδισε την πρώτη θέση στο κριτήριο των αξιοθέατων, με το 44,1% εξ αυτών να κερδίζουν άριστες αξιολογήσεις.

Κορυφαίος προορισμός στον κόσμο αναδεικνύεται η Αθήνα σε μια νέα έρευνα, που κατατάσσει τις πόλεις με βάση τις αξιολογήσεις των επισκεπτών. Η έρευνα του money.co.uk εξέτασε ποιες πόλεις έχουν τις καλύτερες κριτικές σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τις βραδινές εξόδους και τις δραστηριότητες.

Στην πρώτη θέση συνολικά βρίσκεται η Αθήνα, όπου το 19,7% των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, της νυχτερινής διασκέδασης και των δραστηριοτήτων, έλαβαν υψηλή βαθμολογία. Εκτός από τη θέση της καλύτερης πόλης για δραστηριότητες, η Αθήνα ήρθε δεύτερη τόσο στο κριτήριο “ξενοδοχεία” όσο και στη νυχτερινή ζωή.

Ακόμη, η Αθήνα κέρδισε την πρώτη θέση στο κριτήριο των αξιοθέατων, με το 44,1% εξ αυτών να κερδίζουν άριστες αξιολογήσεις.

Ο δεύτερος καλύτερος προορισμός του κόσμου είναι η Λισαβόνα, ως η πόλη με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό δραστηριοτήτων πέντε αστέρων, με το 40% των αξιοθέατων της να λαμβάνουν αυτήν τη διάκριση από τουρίστες. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Φλορεντία.

Οι προορισμοί με την υψηλότερη βαθμολογία

Περαιτέρω ευρήματα της έρευνας είναι:

  • Η πόλη με την υψηλότερη βαθμολογία για ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο είναι το Λος Άντζελες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 16,9% των ξενοδοχείων στην πόλη βαθμολογούνται με πέντε αστέρια από τους επισκέπτες.
  • Η πόλη με την υψηλότερη βαθμολογία για εστιατόρια είναι οι Βρυξέλλες στο Βέλγιο: 3,1% των εστιατορίων περιλαμβάνονται στον Οδηγό Michelin.
  • Όσον αφορά τις παμπ, τα μπαρ και τα κλαμπ, ο προορισμός με την υψηλότερη αναλογία καταστημάτων πέντε αστέρων είναι το νησί της Ρόδου. Το 37,2% των χώρων νυχτερινής διασκέδασης βαθμολογούνται με πέντε αστέρια και στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αθήνα.
  • Η πόλη με την υψηλότερη βαθμολογία για δραστηριότητες είναι η Αθήνα στην Ελλάδα, όπου το 44,1% των αξιοθέατων βαθμολογούνται με πέντε αστέρια.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024