Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤον Ιούνιο η έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη
Ακτοπλοΐα

Τον Ιούνιο η έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κώστα Κατσαφάδο, θα είναι μια γραμμή η οποία θα αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη και θα ενισχύσει την εμπορική της κίνηση.

Στις αρχές Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, εγκαινιάζοντας τη “γραμμή φιλίας” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στο TV100.

“Ήταν ένα αίτημα πάρα πολλών ετών η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης και Σμύρνης. Πολύ σωστά λέγεται μια γραμμή φιλίας, αλλά παράλληλα θα καταφέρει να ενισχύσει τουριστικά τη συμπρωτεύουσα, όπως επίσης θα τη βοηθήσει στον τομέα της διακίνησης των προϊόντων και των μεταφορών. Αυτήν τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι αυτή η γραμμή θα αρχίσει να λειτουργεί γύρω στις αρχές Ιουνίου”, σημείωσε ο υφυπουργός.

Αναφερόμενος στα οφέλη που κομίζει στη Θεσσαλονίκη η ακτοπλοϊκή σύνδεσή της με τη Σμύρνη, ο υφυπουργός σημείωσε ότι “θα είναι μια γραμμή η οποία θα αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη και θα ενισχύσει την εμπορική της κίνηση”. “Θα είναι ένα σύγχρονο πλοίο, επιβατηγό αλλά και οχηματαγωγό. Θα μεταφέρει πολλά φορτηγά, διότι η περιοχή έξω από τη Σμύρνη είναι μια εργοστασιακή περιοχή για την Τουρκία και όλη η διακίνηση των προϊόντων, η οποία γινόταν μέσω Κωνσταντινούπολης, πλέον θα γίνεται ακτοπλοϊκά. Είναι κι αυτό ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα” τόνισε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024