Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΕκκίνηση από τον 'Ομφαλό της γης', τους Δελφούς, για το 3ο ετάπ
Αθλητικός τουρισμός

Εκκίνηση από τον 'Ομφαλό της γης', τους Δελφούς, για το 3ο ετάπ

Μία από τις ωραιότερες διαδρομές στον κόσμο, που όλοι οι ποδηλάτες θα ήθελαν να διατρέξουν περιλάμβάνει το 3ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Σε ένα φυσικό τοπίο που βρίσκεται το πανελλήνιο ιερό των Δελφών, και το πιο ξακουστό μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας θα βρεθούν οι αθλητές για το 3ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, με την εικόνα να κάνει τον γύρο του κόσμου από το μοναδικό αυτό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες διαδρομές στον κόσμο, που ονειρεύονται να τρέξουν πολλοί επαγγελματίες ποδηλάτες, καθώς εμπεριέχει, άπλετη δράση και διεξάγεται σε ένα “τερέν” παγκόσμιας φήμης και ενδιαφέροντος.

Από το Μουσείο των Δελφών, το γκρουπ θα ποδηλατήσει με κατεύθυνση δυτική, μέχρι και το χωριό Χρισσό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 200m, πάνω από τον Ελαιώνα της Άμφισσας.

Από εδώ ξεκινά η αγωνιστική δράση του 3ου ετάπ. Οι ποδηλάτες θα περάσουν από την πόλη της Άμφισσας, όπου αμέσως μετά θα ανηφορίσει στις “κόκκινες” πλαγιές του Παρνασσού, περνώντας από τους Βωξίτες.

Εν συνεχεία κατηφορίζει στη Γραβιά, και τον κομβικό Μπράλο, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καλλίδρομο, σε υψόμετρο 530m, στην πόλης της Λαμίας, όπου θα λάβει χώρα ακόμη ένα σπριντ ευθείας, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει, αρκετούς φίλους της ποδηλασίας.

Η διαδρομή του 3ου ετάπ συνεχίζεται την πορεία της προς το Λιανοκλάδι, με τον ομώνυμο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου αμέσως μετά θα αφήσει την γη της “Υπάτης “ για να κατευθυνθεί βόρεια, σκαρφαλώνοντας, στις δυτικές πλαγιές του όρους Όθρυς, και να φτάσει στο χωριό Τρίλοφο που βρίσκεται στα 580μ. υψόμετρο, 33 χλμ. μακριά από τη Λαμία.

Από εδώ η αγωνιστική δράση περνά στην Θεσσαλία, σε μία διαδρομή που γίνεται άκρως ειδυλλιακή, καθώς το γκρουπ εισέρχεται στην χώρα των αρχαίων Δολόπων, που βρίσκεται η τεχνητή Λίμνη Σμοκόβου, και συνυπάρχει με τις κορυφές των Αγράφων.

Από την Λίμνη και μετά, το τοπίο πλέον κατηφορίζει στον Νομό Καρδίτσας με υψηλές ταχύτητες σε ένα τερέν αρκετά τεχνικό, περνώντας, πρωτίστως από το ιστορικό χωριό Καλλιφώνι, και λίγο αργότερα από το χωριό Αγιοπηγή, που βρίσκεται 6km έξω από την πόλη της Καρδίτσας!

Στην μεγάλη ευθεία για τον τερματισμό, οι θεατές που θα βρεθούν στην πορεία των λαμπερών αθλητών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν από τους θεαματικότερους τερματισμούς του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, που ολοκληρώνεται έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας.

Παρασκευή 29 Απριλίου / 3ο ΕΤΑΠ: Δελφοί – Λαμία – Καρδίτσα = 170,7 χλμ.
Διαδρομή: Δελφοί (Μουσείο), Χρισσό, Ελαιώνας, Άμφισσα, Βωξίτες (σπριντ ανάβασης), Γραβιά, Μπράλος, Λαμία (σπριντ ευθείας), Λιανοκλάδι (σπριντ ευθείας), Τρίλοφο (σπριντ ανάβασης), Λίμνη Σμοκόβου, Άγραφα, Καλλιφώνι, Αγιοπηγή, Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024