Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Ολοκληρώθηκε το 3ο Idea Platform του Capsule T - Οι νικητές

Τατιάνα Ρόκου - 15 Απρίλιος 2022, 15:58

Επόμενο ραντεβού για το 4ο Idea Platform την Άνοιξη του 2023, ενώ μέσα στον Μάιο 2022 θα ανοίξει η περίοδος αιτήσεων για τον 5 ο κύκλο επιτάχυνσης Capsule T για early stage startups στον κλάδο του τουρισμού.


Με την ανάδειξη των τριών νικητριών ομάδων ολοκληρώθηκε το 3ο διαγωνιστικό πρόγραμμα Idea Platform του Capsule T στην Τελετή Λήξης & Απονομής Βραβείων που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο επιταχυντής υποδέχθηκε διαδικτυακά, εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στρατηγικούς συνεργάτες, ομιλητές, κριτές και μέντορες και, φυσικά, τις 10 ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το διαγωνιστικό πρόγραμμα Idea Platform. Οι ομάδες που κέρδισαν την Κριτική Επιτροπή.

Οι τρεις ομάδες που ξεχώρισαν και κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο της Πλατφόρμας Ιδεών του Capsule T μετά από την αξιολόγησή τους από την Κριτική Επιτροπή του CapsuleT ήταν η workntour, Kalimera App και η HotelTure.

Ειδικότερα, την 1η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ κατέκτησε η workntour, στη 2η θέση βρέθηκε η Kalimera App, λαμβάνοντας το ποσό των 2.000 ευρώ και τέλος, την 3η θέση των 1.000 ευρώ πήρε η ομάδα της HotelTure. Ωστόσο, τα έπαθλα των επικρατέστερων ομάδων δεν περιορίζονται μόνο σε μετρητά, αφού οι τρεις νικητές θα επωφεληθούν από τις δωρεάν υπηρεσίες / παροχές  και επιπλέον mentoring που τούς προσφέρουν οι στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος, όπως οι Programize & Expedia Group, ενώ θα έχουν παράλληλα το δικαίωμα να ενταχθούν απευθείας στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης εάν το επιθυμούν, εφόσον πρώτα ολοκληρώσουν το πρωτότυπο προϊόντος/υπηρεσίας τους και συμμετάσχουν ενεργά σε επιπλέον ώρες καθοδήγησης για την καλύτερη προετοιμασία ένταξής τους στον επόμενο κύκλο Επιτάχυνσης.

Αλέξανδρος Βασιλικός: “Το επίπεδο των συμμετοχών είναι διαρκώς υψηλότερο”
“Είναι μια κατάκτηση για τις startup που επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού. Μετά από 3 χρόνια έχει δημιουργηθεί μια δυναμική η οποία επιτρέπει στις ιδέες να εκφράζονται. Το επίπεδο των συμμετοχών είναι διαρκώς υψηλότερο, μέσα από τις προσπάθειες που έχουν γίνει και αυτό είναι η μεγαλύτερη νίκη για όλους μας”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.

“Μεγαλώνει το οικοσύστημα και αναγνωρίζεται” τόνισε ο κ. Βασιλικός, σημειώνοντας πως η τελετή λήξης και οι απονομές συμπίπτουν χρονικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Capsule T Travel & Hospitality Accelerator στους φιναλίστ της κατηγορίας best Accelerator/Incubator Program του South Europe Startup Awards.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου σημείωσε: “Είναι εντυπωσιακό πως στο Idea Platform υπήρχε ομοφωνία ως προς τον πρώτο και οι επόμενοι ήταν πάρα πολύ κοντά. Ήταν δύσκολο να επιχειρηματολογήσουμε για το ποιος θα περάσει στις πρώτες θέσεις. Μας έκανε εντύπωση γιατί σημαίνει ότι ακόμα και κάποιος που δεν έχει περάσει στις τρεις πρώτες θέσεις, έχει ένα προϊόν το οποίο σε επίπεδο ιδέας είναι πάρα πολύ καλό και θα πρέπει να συνεχίσει να επενδύει σε αυτό. Το μεγάλο φάσμα ιδεών και εταιριών με ιδιαίτερα concepts είναι απόδειξη της επιτυχίας του προγράμματος”.

Κατερίνα Σαριδάκη: “Φέτος έχουμε διαφορετικά πράγματα απ’ ότι στο παρελθόν”
“Ήταν αρκετά εντατικό το πρόγραμμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Φέτος, έχουμε πολλά διαφορετικά πράγματα από ό,τι στο παρελθόν και αυτό είναι το ευχάριστο: Να συνεχίζουμε και να εξελισσόμαστε”, είπε αρχικά η διευθύντρια του Capsule T, κα Κατερίνα Σαριδάκη, ενώ στην πορεία συμπλήρωσε: “Αν και διαδικτυακός ο διαγωνισμός, αλλά έχει αποτέλεσμα γιατί έτσι μπορούν να συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι μέντορες και ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας”.

Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν
Οι 10 ομάδες που έλαβαν μέρος τόσο στην προπαρασκευαστική περίοδο όσο και στο διαγωνιστικό μέρος της 3 ης Πλατφόρμας Ιδεών ήταν οι εξής:

Citathlon
Η Citathlon βοηθάει τους ταξιδιώτες να γνωρίσουν τον προορισμό τους, συνδυάζοντας άθληση και τουρισμό. Παρέχει διαδρομές για τρέξιμο ή ποδηλασία και ξενάγηση σε αξιοθέατα με την συνεργασία ξενοδοχειακών-τουριστικών επιχειρήσεων.

EasyDrive
Η EasyDrive App παρέχει τη δυνατότητα βραχυχρόνιας μίσθωσης οχημάτων μεταξύ ιδιωτών, χωρίς την παρέμβαση εταιρίας ενοικιάσεων. Σκοπός είναι να καλυφθεί η ανάγκη μετακίνησης, δημιουργώντας έναν επικοινωνιακό δίαυλο μεταξύ Owner-Driver, διασφαλίζοντας οικονομική και νομική φερεγγυότητα.

Greligious Guide
Το Greligious Guide είναι μια ιστοσελίδα θρησκευτικού οδηγού. Επίκεντρο της είναι ο θρησκευτικός πολιτισμός (Εκκλησίες, Μοναστήρια, Μνημεία). Δίνει πληροφορίες για τις μετακινήσεις, την διαμονή, τους ξεναγούς και λειτουργεί ως ημερολόγιο.

HotelTure
Η HotelTure αποτελεί μία εξειδικευμένη λύση για την πρόβλεψη ζήτησης ξενοδοχειακών μονάδων, συνδυάζοντας πολλαπλές πηγές δεδομένων.

Kalimera App
Το Kalimera App είναι ένας ψηφιακός τουριστικός οδηγός για τον ταξιδιώτη. Η προώθηση της εφαρμογής βασίζεται στην ανταποδοτική συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων.

Levart App
H Levart είναι το social app, για να δημιουργείς ιδανικά bucket-list ανακαλύπτοντας προορισμούς και δραστηριότητες, σε συνεργασία με την παρέα σου αλλά και να μοιράζεσαι εμπειρίες με άλλους ταξιδιώτες.

Travel Dash
Η Travel Dash είναι μια mobile εφαρμογή η οποία αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που αυτοματοποιεί τη διαδικασία του σχεδιασμού και οργάνωσης ενός ταξιδιού με βάση την προσωπικότητα του χρήστη.

Tripalt
Ο κύριος στόχος της ομάδας μας είναι να δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα κρατήσεων εναλλακτικού τουρισμού, η οποία θα παρέχει ολοκληρωμένη εμπειρία δραστηριοτήτων-διαμονή και μετακίνησης των ταξιδιωτών.

When.Fashion.Guides
Είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία βοηθά τους ταξιδιώτες να βρουν τα ιδανικά για αυτούς fashion products, να έχουν τη παροχή υπηρεσιών ενός stylis και ταυτόχρονα να λειτουργεί ως ένας χώρος που ο καθένας θα μπορεί να μοιραστεί τις εμπειρίες του, καθώς και να αξιολογήσει επιχειρήσεις και υπηρεσίες.

Workntour
Μια πλατφόρμα που συνδέει τις διακοπές με την εργασία. Οι ταξιδιώτες αξιοποιούν τις δεξιότητές τους δουλεύοντας για τον οικοδεσπότη τους με αντάλλαγμα διαμονή και διατροφή κατά την παραμονή τους.

Πλούσιο περιεχόμενο
Το 3ο Idea Platform διακρίθηκε για την ποιότητα των ιδεών/συναφών λύσεων τουρισμού που παρουσιάστηκαν. Οι ομάδες εργάστηκαν πάνω στις ιδέες τους συμμετέχοντας σε εντατικά θεματικά workshop όπως “Design Thinking”, “Product Design”, “Basic on Funding”, “Branding”, “Digital Marketing Fundamentals” και “Pitching Skills”, ομιλίες και online συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring sessions) υπό την καθοδήγηση των έμπειρων συνεργατών του Capsule T.

Η τελική παρουσίαση της επιχειρηματικής τους πρότασης (pitch) πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής του επιταχυντή κατά την Τελετή Λήξης & Απονομής Βραβείων, την οποία απάρτιζαν οι κ.κ.: Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Σπύρος Αρσένης, PhD, Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας – NBG Business Seeds, Κατερίνα Σαντίκου, Founder & Managing Director – Workathlon, Αλέξανδρος Ζιώμας, Director, Information Technology & Telecommunications – Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και Πρόδρομος Τσιαβός, Head of Digital & Innovation - Onassis Group.

Για την επιτυχημένη διεξαγωγή του 3 ου Idea Platform, η ομάδα του CapsuleT ένωσε τις δυνάμεις της με ηγετικές εταιρείες του τουριστικού οικοσυστήματος που δε δίστασαν να συμβάλλουν ουσιαστικά και από την πρώτη στιγμή στο πρόγραμμα. Η Google έδωσε για μια ακόμη φορά το ηχηρό “παρών”, στηρίζοντας ενεργά την προκειμένη πρωτοβουλία του επιταχυντή, ενώ ως στρατηγικοί συνεργάτες συμμετείχαν επίσης και μεγάλοι οργανισμοί της χώρας, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Expedia Group, το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Ίδρυμα Ωνάση και η εταιρεία Programize. Την ενέργεια του επιταχυντή στήριξαν, επίσης, ως μέντορες και ομιλητές εκπρόσωποι αναγνωρισμένων νεοφυών επιχειρήσεων του τουρισμού, όπως οι: Clio Muse Tours, Ferryhopper, TravelMyth, Triparound, Woof Together, Workathlon και Zoottle.

Επόμενο ραντεβού για το 4ο Idea Platform την Άνοιξη του 2023, ενώ μέσα στον Μάιο 2022 θα ανοίξει η περίοδος αιτήσεων για τον 5ο κύκλο επιτάχυνσης Capsule T για early stage startups στον κλάδο του τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top