Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΔυναμική προβολή Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στη Σουηδία
Προώθηση προορισμού

Δυναμική προβολή Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στη Σουηδία

Αναλυτική παρουσίαση των προορισμών (πολιτιστικά μνημεία, μνημεία UNESCO, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ.) και προβολή των βίντεο του ΕΟΤ για Citybreak 'Greekend' για τη Θεσσαλονίκη, καθώς και το 'All you want is Greece'.

Την τιμητική τους είχαν 8 και 9 Απρίλιου στη Σουηδία η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, που συγκεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον των Σουηδών τουριστικών πρακτόρων για την ένταξη τους στα πακέτα των φετινών διακοπών.

Οι δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις που συμμετείχε ο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, ως μέγας χορηγός, σε Γκέτεμπουργκ και Στοκχόλμη ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Θέμα τους: “Ταξίδι, Πολιτισμός, Γαστρονομία, Μουσική”. Διοργανώθηκαν από την εταιρεία Medelhavets Produktion & Events στο Κάστρο του 17ου αιώνα SkansenKronan του Γκέτεμποργκ την Παρασκευή 8 Απριλίου και στο Παλάτι Van Der Nootska Palatset στη Στοκχόλμη το Σάββατο 9 Απριλίου.


Παρουσίαση στη Στοκχόλμη από τον κ. Παύλο Μούρμα.

Στο πρώτο σκέλος των παρουσιάσεων ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας κ. Παύλος Μούρμας παρουσίασε αναλυτικά τους προορισμούς (πολιτιστικά μνημεία, μνημεία UNESCO, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ.), ενώ προβλήθηκαν και τα βίντεο του ΕΟΤ για Citybreak “Greekend” για τη Θεσσαλονίκη, καθώς και το “All you want is Greece”. Σημαντική παράμετρος, που τονίσθηκε ιδιαίτερα από τον κ. Μούρμα, οι απ’ευθείας πτήσεις από τη Στοκχόλμη για τη Θεσσαλονίκη με τη Ryanair, που διευκολύνει τη δημιουργία ων dynamic packages, με ή χωρίς το κόστος της πτήσης.


Ο συγγραφέας κ. Σκαμπαρδώνης υπογράφει το βιβλίο του στη Στοκχόλμη και χαιρετισμός του κ. Ανδρέα Φρυγανά, πρέσβη της Ελλάδας στη Σουηδία.

Στο σκέλος του πολιτισμού, έγινε παρουσίαση του βιβλίου-μυθιστορήματος “Ουζερί Τσιτσάνης” από τον συγγραφέα του κ. Γεώργιο Σκαμπαρδώνη, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στην εκδήλωση από τους διοργανωτές.

Ακολούθησε παρουσίαση της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης από τον κ. Βλαδήμιρο Φουντή, Έλληνα Chef, διακεκριμένο στην Σουηδία και στη συνέχεια έγινε παράθεση δείπνου στους καλεσμένους.

Το μουσικό σκέλος αφορούσε τον Έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη και τα τραγούδια του, καθώς και τα αφιερωματικά τραγούδια του για την Θεσσαλονίκη και τα οποία παρουσιάσθηκαν από το μουσικό σχήμα που είχε προσκληθεί από την Ελλάδα υπό τον διευθυντή ορχήστρας Γιάννη Παπαζαχαριάκη και την τραγουδίστρια Βιολέτα Ίκαρη.


Χαιρετισμός του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης στη Στοκχόλμη απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Ελλάδας στην Σουηδία κ. Ανδρέας Φρυγανάς, παρουσία του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σόλωνα Σάββα, καθώς και ο κ. Βασίλειος Μωυσίδης, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης εκ μέρους του δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος και απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν τουριστικοί πράκτορες (Trawell Goteborg, Detur Sweden, Don Orient Tours Sweden), οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμπεριλάβουν την Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική στα προγράμματα τους, καθώς και bloggers εξειδικευμένοι στα ταξίδια και τη γαστρονομία.

Στη φωτογραφία, (από αριστερά) οι κ.κ. Γ. Σκαμπαρδώνης, συγγραφέας, κ. Βασίλειος Μωυσίδης, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και κ. Π. Μούρμας, προϊστάμενος ΕΟΤ Σκανδιναβίας, στην εκδήλωση στο Γκέτεμποργκ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024