Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτους 11 οι νεκροί από το ναυάγιο τουριστικού πλοίου στην Ιαπωνία
Θαλάσσιος τουρισμός

Στους 11 οι νεκροί από το ναυάγιο τουριστικού πλοίου στην Ιαπωνία

Παρά την πρόβλεψη για τις άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες, το 'Kazu I' απέπλευσε για περιήγηση κατά μήκος τμήματος της χερσονήσου Σιρετόκο, προστατευόμενη φυσική περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της βόρειας νήσου Χοκάιντο.

Ύστερα από το ναυάγιο του τουριστικού πλοίου “Kazu I” στις βόρειες ακτές της Ιαπωνίας, με 11 νεκρούς και άλλους 15 αγνοούμενους, ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Παρά την πρόβλεψη για τις άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες, το “Kazu I” απέπλευσε για περιήγηση κατά μήκος τμήματος της χερσονήσου Shiretoko, προστατευόμενη φυσική περιοχή και ενταγμένη στον κατάλογο της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO,  στο βορειοανατολικό τμήμα της βόρειας νήσου Hokkaido.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το πλήρωμα έστειλε σήμα κινδύνου στις 13:13 τοπική ώρα (07:13 ώρα Ελλάδας), ειδοποιώντας πως το πλοίο έβαζε νερά και είχε αρχίσει να βυθίζεται, είχε πάρει κλίση 30 μοιρών.

Το λιμενικό δεν έφθασε στην περιοχή παρά έπειτα από τρεις ώρες εντατικών ερευνών, οι οποίες συνεχίζονται έκτοτε. Συμμετέχουν η αστυνομία, ο στρατός και αλιείς της περιοχής. Έχουν αναπτυχθεί αεροπορικά μέσα.

Το “Kazu I” μετέφερε 24 επιβάτες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και είχε διμελές πλήρωμα.

Όλοι φορούσαν σωσίβια, όμως τα νερά στην περιοχή είναι εξαιρετικά κρύα, με τη θερμοκρασία τους να είναι μόνο 2-3° Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

(Φωτό: AFP).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024