Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣυναντήσεις του ΣΙΤΕΣΑΠ με τον Γ. Πλακιωτάκη και φορείς στην Κρήτη για την ανάπτυξη του γιώτινγκ
Θαλάσσιος τουρισμός

Συναντήσεις του ΣΙΤΕΣΑΠ με τον Γ. Πλακιωτάκη και φορείς στην Κρήτη για την ανάπτυξη του γιώτινγκ

Στα πλαίσια της Expo – Yachting Crete 2022 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΙΤΕΣΑΠ συνομίλησε με εκθέτες και επαγγελματίες και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του ΣΙΤΕΣΑΠ σε Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο κ. Νίκο Βιτσαξάκημ με τοπικά μέλη και επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού.

Για πρώτη φορά αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) επισκέφθηκε την Κρήτη το τριήμερο 15-17 Απριλίου 2022, για να στηρίξει τοπικές δραστηριότητες του γιώτινγκ και να συζητήσει τοπικά θέματα με μέλη και επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού, και να συμμετάσχει στην 1η Έκθεση Expo – Yachting Crete 2022, στον Άγιο Νικόλαο, στο Λασίθι.


Τοπικοί εκπρόσωποι του ΣΙΤΕΣΑΠ στην Κρήτη με τον κ. Πλακιωτάκη (μέσο) και τον κ. Λουτριώτη.

Ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρις Λουτριώτης απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης, που έγινε με παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, αφού συνεχάρη τους οργανωτές -Επιμελητήριο Λασιθίου, Δήμο Αγίου Νικολάου και Περιφέρεια Κρήτης– για αυτήν την πρωτοβουλία και ευχήθηκε να γίνει θεσμός, αναφέρθηκε ειδικότερα στις δυνατότητες και προοπτικές που έχει η Κρήτη για την ανάπτυξη του γιώτινγκ.


Επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού παρακολουθούν τη συζήτηση στη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣ περιηγήθηκε τα περίπτερα της έκθεσης και συνομίλησε με εκθέτες και επαγγελματίες και το Σάββατο 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΙΤΕΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο, κ. Δημήτρη Καλούδη και Catharina Van Trip, και στο Ηράκλειο κ. Νίκο Βιτσαξάκη και με τοπικά μέλη και επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τις διατάξεις του Νομοσχεδίου για το γιώτινγκ και άλλες διατάξεις του υπουργείου του (που ψηφίστηκε στις 19 Απριλίου 2022 στη Βουλή) και συζήτησε διάφορα θέματα που απασχολούν τους τοπικούς επαγγελματίες, αλλά και αντάλλαξε απόψεις για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του γιώτινγκ και στην Κρήτη και το Νομό Λασιθίου. Ειδικά δε για το Νομό Λασιθίου έγινε αναφορά στις υπό κατασκευή νέες λιμενικές δομές στο Δήμο Σητείας και στο Δήμο Ιεράπετρας, που μόλις ολοκληρωθούν θα δημιουργήσουν μία βάση γ0ια την περεταίρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.


Από τη συνάντηση των επαγγελματιών του θαλάσσιου τουρισμού με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμά Χαριτάκη – μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΙΤΕΣΑΠ.

Στη συνάντηση ο κ. Λουτριώτης και ο έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτρης Δεληκάρης, αναφέρθηκαν και σε διάφορα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ απαρίθμησε τις συγκεκριμένες προτάσεις που υπέβαλε ο ΣΙΤΕΣΑΠ στο Υπουργείο Ναυτιλίας σε σχέση με διατάξεις στο Νομοσχέδιο και ευχαρίστησε τον παρευρισκόμενο υπουργό Ναυτιλίας, που με θετικότητα αντιμετώπισε τις αιτήσεις του κλάδου, και ενέκρινε την ενταξή τους στο Νομοσχέδιο. Επίσης συζητήθηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις στην δραστηριότητα του κλάδου από τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού και από τις πρόσφατες και συνεχιζόμενες πολεμικές αναταραχές στην Ουκρανία και από τις οικονομικές επιπτώσεις στην ενέργεια και στα κόστη των καυσίμων.


Συνάντηση συνεργασίας των εκπροσώπων του ΣΙΤΕΣΑΠ με τον δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη.

Κατά την παραμονή της αντιπροσωπείας στην Κρήτη έγινε συνάντηση και με τον δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη, και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη, κυρίως για τις δυνατότητες δημιουργίας κατάλληλων προϋποθέσεων για να γίνει η Σητεία τοπική βάση ανάπτυξης του γιώτινγκ, με την εκμετάλλευση της προγραμματισμένης εγκατάστασης πλωτών προβλητών, και την ανάδειξη των πολλών μικρών νησίδων της περιοχής.

Την αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ στην Κρήτη αποτέλεσαν ο κ. Λουτριώτης, ο κ. Δεληκάρης, η γραμματέας Διοίκησης κα Μυρσίνη Πακιού και ο επιστημονικός σύμβουλος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Χρήστος Πετρέας. Τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν και επιμέρους συναντήσεις με φορείς και επαγγελματίες, μεταξύ των οποίων, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμά Χαριτάκη, ο οποίος παραβρέθηκε και στην εκτενή συνάντηση με τους επαγγελματίες, με τον τοπικό τουριστικό πράκτορα κ. Θωμά Τζανόπουλο κ.ά.

Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρις Λουτριώτης απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της Expo – Yachting Crete 2022 .

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024