Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιπατητικός τουρισμός

Ελληνικά μονοπάτια πεζοπορίας στα κορυφαία της Ευρώπης

Κωνσταντίνα Τζιούπη - 29 Απρίλιος 2022, 14:10

Το Φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται στην 27η θέση, με 39.010 hashtags και η διαδρομή Φηρά - Οία στη Σαντορίνη στην αμέσως επόμενη θέση (Νο28), με 38.786 hashtags.


Η εταιρεία OnBuy πραγματοποίησε έρευνα για τα πιο δημοφιλή πεζοπορικά μονοπάτια στην Ευρώπη. Το φαράγγι της Σαμαριάς και το μονοπάτι Φηρά-Οίας είναι ανάμεσα στα πιο όμορφα.


Sentiero Azzurro.

Η Ιταλία διεκδικεί την πιο όμορφο πεζοπορικό μονοπάτι. Ο περίπατος Sentiero Azzurro είναι ο πρώτος από τους δύο στους κορυφαίους τρεις, ο οποίος καλύπτει μέρος του Εθνικού Πάρκου Cinque Terre της UNESCO, με βράχους και θαμνώδεις εκτάσεις πριν κατέβει προς τον ωκεανό. Αυτή η διαδρομή έχει λίγο πάνω από 2,5 εκατ. hashtags, τα περισσότερα σε αυτήν τη λίστα με διαφορά. Με απότομες κλίσεις και υπέροχη θέα στη Μεσόγειο, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτή η πεζοπορία είναι η πιο όμορφη.

Η δεύτερη πιο αξιόλογη, “ινσταγκραμική” πεζοπορική διαδρομή είναι γνωστή στην καθομιλουμένη ως Camino De Santiago, “GR®65: Chemin de Saint Jacques de Compostelle” στη Γαλλία, με ένα τρομερό μήκος 767 χιλιομέτρων και ήταν μια ιστορική διαδρομή προσκυνήματος που διέσχιζε όλη την Ισπανία -και παραπέρα. Με 2.210.441 hashtags στο Instagram, αυτή η διαδρομή προσφέρει θέα στην όμορφη ισπανική ύπαιθρο και στον Βισκαϊκό Κόλπο.

Η τρίτη θέση ανήκει στο Tre Cime di Lavaredo στην Ιταλία - η δεύτερη πεζοπορική διαδρομή στην Ιταλία που εμφανίζεται στην πρώτη τριάδα. Με 483.400 hashtags, πρόκειται για μια διαδρομή με απότομη κλίση, που οδηγεί στα εντυπωσιακά βουνά Drei Zinnen, με τρεις βραχώδεις σχηματισμούς που ξεπροβάλλουν πάνω από το οροπέδιο.

Το Φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται στην 27η θέση, με 39.010 hashtags και η διαδρομή Φηρά - Οία στη Σαντορίνη στην αμέσως επόμενη θέση (Νο28), με 38.786 hashtags.
Στη φωτογραφία, το Φαράγγι της Σαμαριάς.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top