Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροκήρυξη Σχεδίου Επιχορήγησης Χριστουγεννιάτικων Χωριών 2022-2023 στην Κύπρο
Κύπρος

Προκήρυξη Σχεδίου Επιχορήγησης Χριστουγεννιάτικων Χωριών 2022-2023 στην Κύπρο

Στόχος του Υφυπουργείου Τουρισμού είναι τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά να καταστούν ετήσιος θεσμός και να αναγνωριστεί η Κύπρος ως αυθεντικός προορισμός χειμερινών διακοπών, μέσω της προσφοράς ποιοτικών δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας.

Μετά την επιτυχή διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Χωριών κατά το 2021-2022 από το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, προκηρύσσεται Σχέδιο Επιχορήγησης για τη διοργάνωσή τους, κατά το 2022-2023.

Στόχος του Υφυπουργείου Τουρισμού είναι τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά να καταστούν ετήσιος θεσμός και να αναγνωριστεί η Κύπρος ως αυθεντικός προορισμός χειμερινών διακοπών, μέσω της προσφοράς ποιοτικών δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας.

Δικαιούχοι θα είναι Κοινότητες και Ορεινοί/Ακριτικοί Δήμοι. Oι Δήμοι και Κοινότητες που θα επιλεχθούν να φιλοξενήσουν τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, θα πρέπει να πληρούν σειρά κριτηρίων και χαρακτηριστικών, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την αυθεντικότητα της παρεχόμενης εμπειρίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι Δήμοι και Κοινότητες που θα συμμετέχουν θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να διαθέτουν ανοικτές τουριστικές επιχειρήσεις και συναφείς υποδομές σε απόσταση 15 χλμ., να πληρούν κατ’ελάχιστο τα υποχρεωτικά κριτήρια συμμετοχής στο σήμα των Χρωματιστών Χωριών, να λειτουργήσουν δέκα τουλάχιστο διαφορετικά χριστουγεννιάτικα περίπτερα κ.ά.

Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης για τον κάθε δικαιούχο Δήμο ή Κοινότητα ανέρχεται στις 70.000 ευρώ, με ανώτατο ποσοστό επιχορήγησης το 75%. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Μαΐου 2022.

Σημειώνεται ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού θα συνεχίσει να είναι ο αρμόδιος φορέας προώθησης της εν λόγω πρωτοβουλίας, μέσα από στοχευμένες ενέργειες προβολής στην Κύπρο και το εξωτερικό (φιλμάκια, ιστοσελίδα, ενιαίο λογότυπο, φιλοξενία δημοσιογράφων, influencers, bloggers κ.λπ.).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το Σχέδιο από την ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024