Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΒ. Κικίλιας: 'Έλεγχος του πλαισίου λειτουργίας, ποιότητας και ασφαλείας των ξενοδοχειακών καταλυμάτων'
Ξενοδοχία

Β. Κικίλιας: 'Έλεγχος του πλαισίου λειτουργίας, ποιότητας και ασφαλείας των ξενοδοχειακών καταλυμάτων'

'Θα ελέγξουμε το πλαίσιο, δηλαδή να υπάρχουν ναυαγοσώστες και υπεύθυνοι ασφαλείας στις κολυμβητικές δεξαμενές στα ξενοδοχεία, να ελέγχονται οι ιδιωτικές παιδικές χαρές γενικότερα να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες και να είναι σύννομα, αναφορικά με την άδεια, τα ξενοδοχειακά καταλύματα', είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Στις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί σχετικά με τον έλεγχο του πλαισίου λειτουργίας των ξενοδοχειακών καταλυμάτων με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ Real FM.

Όσον αφορά τους κανόνες λειτουργίας των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι, δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι, λίγοι προφανώς, κακοί επαγγελματίες, οι οποίοι όμως πλέον καταλαβαίνουν ότι όταν ανεβαίνει σταθερά το ποιοτικό επίπεδο στον ελληνικό τουρισμό, έρχονται και πιο υψηλού επιπέδου ταξιδιώτες που απαιτούν και πολύ καλύτερες υπηρεσίες.

“Για να γίνει αυτό πρέπει να σεβόμαστε το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στον τουρισμό. Σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) κάναμε μία σύσκεψη με zoom με όλες τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού (ΠΥΤ), οι οποίες έχουν αρμοδιότητες για τις άδειες και την έναρξη λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων, για τον έλεγχο των παρεχόμενων υπηρεσιών και των παραβάσεων και για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων. Θα ελέγξουμε, όμως, το πλαίσιο. Δηλαδή να υπάρχουν ναυαγοσώστες και υπεύθυνοι ασφαλείας στις κολυμβητικές δεξαμενές στα ξενοδοχεία, να ελέγχονται οι ιδιωτικές παιδικές χαρές γενικότερα να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες και να είναι σύννομα, αναφορικά με την άδεια, τα ξενοδοχειακά καταλύματα. Η ίδια απαίτηση απορρέει και για τα Υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης και είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι, θα μιλήσω ξανά και μαζί τους, θα κάνουν αυτό το οποίο πρέπει”, είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι το 25% του ΑΕΠ της χώρας είναι τα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό και αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

Τέλος, σε ότι αφορά τον τομέα των επενδύσεων, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι στο σύνολο του RRF, 1 δισ. ευρώ θα επενδυθεί σε υποδομές σχετικές με τον τουρισμό. Σε αναβάθμιση μαρινών και λιμανιών, σε πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, σε αναβάθμιση ξενοδοχειακών καταλυμάτων, σε ενεργειακή αναβάθμιση, σε εκπαίδευση του προσωπικού, στο χειμερινό τουρισμό, σε χειμερινά καταλύματα, ορειβατικά μονοπάτια και σε χιονοδρομικά κέντρα. “Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος δεν επιτυγχάνεται χωρίς επένδυση στις υποδομές και αυτό εμπλέκει και περίπου 80 επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό τομέα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού. 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024