Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Χαλκιδική - Πιερία στις πρώτες επιλογές των Κυπρίων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Μάιος 2022, 16:30

Μεγάλη η συμβολή, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, της αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα αεροδρόμια της Κύπρου.


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού “ΤΑΞΙΔΙ 2022” που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2022 στη Λευκωσία της Κύπρου. Στην έκθεση επιβεβαιώθηκε το έντονο και συνεχές ενδιαφέρον των Κυπρίων για διακοπές στην Ελλάδα. Παράλληλα, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον του κοινού στις παρουσιάσεις του προσκυνηματικού τουρισμού, που έγιναν από τους εκπροσώπους της περιφέρειας, όπου μεταξύ των άλλων προβλήθηκαν και τα μοναστήρια της περιοχής του Ολύμπου.Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με το κοινό και τους Κύπριους πράκτορες διαπιστώθηκε η μεγάλη συμβολή στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, που είχε η αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα αεροδρόμια της Κύπρου. Η Θεσσαλονίκη πλέον έχει καθιερωθεί ένας δημοφιλής επαναλαμβανόμενος city break προορισμός.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε ότι μεταξύ των πρώτων επιλογών των Κυπρίων που προτιμούν το μοντέλο “ήλιος-θάλασσα” παραμένουν οι περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, ενώ παρατηρήθηκε μεγάλη ζήτηση και για το θεματικό τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας που αφορά στα φυσικά τοπία, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα πεζοπορικά και περιπατητικά μονοπάτια, καθώς και στις διαδρομές του κρασιού και τα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, διευρύνοντας έτσι τα χρονικά όρια της επισκεψιμότητας προς το φθινόπωρο και την άνοιξη.

“Η Θεσσαλονίκη είναι πλέον πόλος έλξης χιλιάδων Κυπρίων, ειδικά μετά την αποκατάσταση της κανονικότητας στις αεροπορικές μετακινήσεις. Με την συνεχή προβολή του τουριστικού μας προϊόντος στην Κύπρο και το δυναμικό και σταθερό άνοιγμα στη Μέση Ανατολή, προσβλέπουμε στην απορρόφηση ενός μεγάλου τμήματος της αναμενόμενης αυξημένης τουριστικής κίνησης”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Tουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top