Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΧαλκιδική – Πιερία στις πρώτες επιλογές των Κυπρίων
Εκθέσεις

Χαλκιδική – Πιερία στις πρώτες επιλογές των Κυπρίων

Μεγάλη η συμβολή, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, της αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα αεροδρόμια της Κύπρου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού “ΤΑΞΙΔΙ 2022” που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2022 στη Λευκωσία της Κύπρου. Στην έκθεση επιβεβαιώθηκε το έντονο και συνεχές ενδιαφέρον των Κυπρίων για διακοπές στην Ελλάδα. Παράλληλα, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον του κοινού στις παρουσιάσεις του προσκυνηματικού τουρισμού, που έγιναν από τους εκπροσώπους της περιφέρειας, όπου μεταξύ των άλλων προβλήθηκαν και τα μοναστήρια της περιοχής του Ολύμπου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με το κοινό και τους Κύπριους πράκτορες διαπιστώθηκε η μεγάλη συμβολή στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, που είχε η αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα αεροδρόμια της Κύπρου. Η Θεσσαλονίκη πλέον έχει καθιερωθεί ένας δημοφιλής επαναλαμβανόμενος city break προορισμός.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε ότι μεταξύ των πρώτων επιλογών των Κυπρίων που προτιμούν το μοντέλο “ήλιος-θάλασσα” παραμένουν οι περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, ενώ παρατηρήθηκε μεγάλη ζήτηση και για το θεματικό τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας που αφορά στα φυσικά τοπία, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα πεζοπορικά και περιπατητικά μονοπάτια, καθώς και στις διαδρομές του κρασιού και τα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, διευρύνοντας έτσι τα χρονικά όρια της επισκεψιμότητας προς το φθινόπωρο και την άνοιξη.

“Η Θεσσαλονίκη είναι πλέον πόλος έλξης χιλιάδων Κυπρίων, ειδικά μετά την αποκατάσταση της κανονικότητας στις αεροπορικές μετακινήσεις. Με την συνεχή προβολή του τουριστικού μας προϊόντος στην Κύπρο και το δυναμικό και σταθερό άνοιγμα στη Μέση Ανατολή, προσβλέπουμε στην απορρόφηση ενός μεγάλου τμήματος της αναμενόμενης αυξημένης τουριστικής κίνησης”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Tουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024