Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςSUSTOUR: Πρόγραμμα υποστήριξης των τουριστικών γραφείων για να γίνουν πιο βιώσιμα
Τουριστικά γραφεία

SUSTOUR: Πρόγραμμα υποστήριξης των τουριστικών γραφείων για να γίνουν πιο βιώσιμα

Για να μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης, τα ενδιαφερόμενα τουριστικά γραφεία και οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών πρέπει να στείλουν την αίτησή τους έως τις 10 Μαΐου 2022, 18:00 ώρα Ελλάδος.

Τα τουριστικά γραφεία και οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών, που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στη βιωσιμότητα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 10 Μαΐου για να αποκτήσουν πρόσβαση σε δωρεάν εκπαίδευση και προσωπική καθοδήγηση που παρέχεται στο πλαίσιο ενός μονοετούς προγράμματος τεχνικής υποστήριξης. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα COSME της ΕΕ και συγχρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από πολυάριθμους ταξιδιωτικούς Συνδέσμους, συμπεριλαμβανομένων της ECTAA και του ΗΑΤΤΑ.

Όλο και περισσότερες εταιρείες καλούνται να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και να δημιουργήσουν βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα. Υπάρχουν επίσης ολοένα αυξανόμενες προσδοκίες από τους πελάτες των τουριστικών γραφείων για την προσφορά από αυτά βιώσιμων ταξιδιωτικών εμπειριών. Η προσπάθεια για βελτίωση της βιωσιμότητας μπορεί να αποβεί αποθαρρυντική για μια εταιρεία, καθώς καλύπτει τόσες πολλές διαφορετικές πτυχές της λειτουργίας της: από τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της διαχείρισης του νερού και των απορριμμάτων, ιδιαίτερα των πλαστικών, μέχρι τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων κ.λπ.

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο SUSTOUR παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης ειδικά σχεδιασμένο για μικρομεσαία τουριστικά γραφεία και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών, για να τους βοηθήσει να ξεκινήσουν στην βιωσιμότητα ή/και να βελτιώσουν τις σχετικές επιδόσεις τους σε συγκεκριμένους τομείς. Το πρόγραμμα υποστήριξης προσφέρει εκτεταμένη εκπαίδευση και προσωπική καθοδήγηση για τις ΜΜΕ όσον αφορά τα κριτήρια βιωσιμότητας και τις βέλτιστες πρακτικές, ενώ παρέχει πολύτιμες ευκαιρίες να μάθουν από συναδέλφους που έχουν ήδη φτάσει στον συγκεκριμένο στόχο. Οι ΜΜΕ μπορούν να επιλέξουν οι ίδιες το είδος της υποστήριξης που θα ήθελαν να λάβουν, είτε πρόκειται για υποστήριξη με στόχο την πιστοποίηση είτε για την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών όσον αφορά τη διαχείριση των πλαστικών, του άνθρακα ή/και της προμηθευτικής αλυσίδας ή την πιστοποίηση των προϊόντων τους που αφορούν εκδρομές (κρουαζιέρας) στη στεριά.

Για να μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης, τα ενδιαφερόμενα τουριστικά γραφεία και οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών πρέπει να στείλουν την αίτησή τους έως τις 10 Μαΐου 2022, 18:00 ώρα Ελλάδος. Το πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου και να διαρκέσει 12 μήνες.

“Ο τουρισμός μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα και αποδοτικών πόρων. Η ώρα για δράση είναι τώρα!”, αναφέρει ο HATTA “Ενθαρρύνουμε όλα τα τουριστικά γραφεία και τους διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία του προγράμματος τεχνικής υποστήριξης SUSTOUR και να ξεκινήσουν για να κάνουν τη διαφορά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024