Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Ο ΕΟΤ στηρίζει τη δημιουργία του Hellenic Center of Excellence for Health and Wellness στην Κρήτη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Μάιος 2022, 10:51

Το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία ως στόχο έχει την ανάδειξη των αξιών του ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής.


Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιούνται από τις 5 έως τις 9 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης οι εργασίες της πρώτης προπαρασκευαστικής συνάντησης για τη δημιουργία στο νησί του Hellenic Center of Excellence for Health and Wellness (Ελληνικό Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία).

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κέντρου, που θα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και θα συνδέεται ακαδημαϊκά με το Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, ανήκει στον ομογενή καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, κ. Στέφανο Κάλη. Ως στόχο έχει την ανάδειξη των αξιών του ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής, ενώ η επιλογή της Κρήτης έγινε επειδή η κρητική διατροφή αποτελεί ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο παράδειγμα υγιεινού τρόπου ζωής που αντανακλά τις προαναφερόμενες αξίες.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο “Amirandes” της εταιρείας Grecotel, που αποτελεί κεντρικό partner του Κέντρου καθώς πρωτοπορεί στη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, μέσω του βιολογικού κτήματός της, Agreco, στο Ρέθυμνο.

Στις εργασίες λαμβάνουν μέρος σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης της διατροφής, της εκπαίδευσης και του υγιεινού τρόπου ζωής, που θα ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις σχετικά με το υπό δημιουργία Κέντρο, αλλά και την προετοιμασία διεθνούς συνεδρίου με θέμα ‘Cretan Lifestyle”, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την υλοποίησή του Κέντρου έγινε στο πλαίσιο κλειστού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Μαΐου στην Ακαδημία Επιστημών του Ποντίφικα (Βατικανό), με αντικείμενο τις αξίες του ελαιόλαδου και της μεσογειακής διατροφής.
(Φωτο © ΕΟΤ | Ελευθερία Φίλη)|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top