Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Δημιουργία Κέντρου Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία από την Grecotel

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Μάιος 2022, 13:04

Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης σε εκδήλωση στο Amirandes Grecotel Boutique Resort, παρουσία των τοπικών αρχών και των μελών του Advisory Board του Κέντρου.


Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίου φήμης και της Grecotel. Το Κέντρο έχει στόχο την προώθηση των αξιών του ελληνικού πολιτισμού με αιχμή του δόρατος τη Μεσογειακή Διατροφή που βασίζεται στην Κρητική Δίαιτα και έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες διεθνώς ως ο πιο υγιεινός τρόπος ζωής (7 Countries Study).


Από αριστερά, ο κ. Βασίλης Μηναδάκης, διευθυντής του Amirandes Grecotel Boutique Resort, ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Grecotel Operations Director και ο κ. Στέφανος Κάλης, καθηγητής στο Harvard University, στον τομέα Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κέντρου ανήκει στον επιφανή επιστήμονα κ. Στέφανο Κάλη, καθηγητή στο Harvard University, στον τομέα Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας και Έλληνα τρίτης γενιάς της Αμερικής.

Η υλοποίηση του οράματος αυτού πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη - Grecotel. Ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, γέννημα-θρέμμα της κρητικής γης, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία προωθώντας το κρητικό λάδι, δημιούργησε την πρότυπη βιολογική παραδοσιακή φάρμα της Grecotel στο Ρέθυμνο, που έγινε η “μήτρα” των προϊόντων AgrecoFarms, που κάνουν το γύρο του κόσμου, αντάξιοι πρεσβευτές του πραγματικού πλούτου της Κρήτης και της Ελλάδας.


Από αριστερά, ο καθηγητής κ. Στέφανος Κάλης και ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης.

Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης σε εκδήλωση στο Amirandes Grecotel Boutique Resort, παρουσία των τοπικών αρχών και των μελών του Advisory Board του Κέντρου.

Τους επιστήμονες και τις τοπικές αρχές καλωσόρισε εκ μέρους του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη - Grecotel o κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Grecotel Operations Director, ο οποίος εξέφρασε τη συγκίνηση και την περηφάνια του Ομίλου, καθώς το Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία υλοποιεί ένα όραμα του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, στο οποίο o Όμιλος έχει επενδύσει εδώ και δεκαετίες δίνοντας ιδιαίτερη αξία και προβολή στο κομμάτι της Κρητικής Διατροφής και της διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. “Στην Grecotel και τη Φιλοσοφία που πρεσβεύει, μισό αιώνα τώρα, πρωτεύοντα ρόλο διατηρεί ο Παραγωγός, το Προϊόν, η Ποιότητα και το πώς όλα αυτά φτάνουν στο φιλοξενούμενο μυώντας τον σε εμπειρίες ζωής και μετατρέποντάς τον σε κοινωνό μιας φιλοσοφίας διατροφής που τον ταξιδεύει στην παραδοσιακή Κρήτη. Φιλοδοξούμε μέσα από αυτό το Κέντρο κι έχοντας την τιμή να συνεργαζόμαστε με κορυφαίες προσωπικότητες σε πολλούς τομείς σε διεθνές επίπεδο να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τη Φιλοσοφία αυτή. Με έμφαση στα ευεργετήματα της Κρητικής Διατροφής, την κορωνίδα της Μεσογειακής Διατροφής, που ως κιβωτός εμπειριών θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, να συμβάλλουμε στο να διορθωθούν η λανθασμένη νοοτροπία και οι ολέθριες διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου, που οδηγούν δυστυχώς σsτον πολλαπλασιασμό των προβλημάτων υγείας”, είπε.


Από αριστερά, ο κ. Βασίλης Μηναδάκης, διευθυντής του Amirandes Grecotel Boutique Resort και ο κ. Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

Στο χαιρετισμό ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την εξαιρετική πρωτοβουλία που παρουσιάζει και προάγει την παραδοσιακή Κρητική Διατροφή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επεσήμανε ότι ο ΕΟΤ και ο ίδιος προσωπικά στηρίζουν αυτή την αξιόλογη προσπάθεια, δεδομένου ότι η παραδοσιακή ελληνική διατροφή και γαστρονομία είναι πλέον ένας από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Κάλης, στην ομιλία του τόνισε ότι το Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία - Hellenic Center of Excellence for Health & Wellness αποτελεί έργο ζωής για τον ίδιο και ένα σημαντικό επίτευγμα για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα. Έχει έδρα το Ρέθυμνο, την πατρίδα της Grecotel, ενώ συμμετέχουν διεθνείς επιστήμονες και προσωπικότητες στο χώρο της επιστήμης, της διατροφής, της εκπαίδευσης και του υγιεινού τρόπου ζωής καθώς και αναγνωρισμένοι Έλληνες καθηγητές.
Στη φωτογραφία, τα μέλη του Advisory Board του Hellenic Center of Excellence for Health & Wellness.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top