Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η SAS ακυρώνει 4.000 πτήσεις το φετινό καλοκαίρι

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Μάιος 2022, 14:29

Ελλείψεις προσωπικού και καθυστερημένες παραδόσεις αεροσκαφών 'οδηγούν' την σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία σε περικοπές πτήσεων, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων.


Οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές (SAS) σκοπεύουν να ακυρώσουν περίπου 4.000 πτήσεις το καλοκαίρι, επικαλούμενες ελλείψεις προσωπικού και καθυστερημένες παραδόσεις αεροσκαφών, όπως δήλωσε στη σουηδική οικονομική εφημερίδα “Dagens Industri” ο εκπρόσωπος Τύπου της αεροπορικής εταιρείας, John Eckhoff.

Οι ελλείψεις προσωπικού αποτελούν απόρροια της πανδημίας του COVID-19, καθώς σχεδόν 5.000 υπάλληλοι απολύθηκαν εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Η SAS είχε προγραμματίσει 75.000 πτήσεις για την περίοδο Μαΐου - Αυγούστου, αλλά περίπου 4.000 από αυτές πιθανόν να ακυρωθούν.

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα ληφθεί μέριμνα για επαναπρογραμματισμό πτήσεων την ίδια ημέρα προκειμένου να μην υπάρξουν εγκλωβισμένοι επιβάτες.

Η είδηση για τις ακυρώσεις πτήσεων της SAS το καλοκαίρι ήρθε λιγότερο από τρεις μήνες αφότου ο αερομεταφορέας της Σκανδιναβίας γνωστοποίησε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με οικονομική έκθεση που δημοσιεύθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, η εταιρεία κατέγραψε απώλειες περίπου 246 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο Νοέμ.2021 - Ιαν.2022. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019 -πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας- τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 42%. Ως εκ τούτου, η SAS ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει “να μειώσει επιθετικά το κόστος” κατά 7,5 δισεκ. σουηδικές κορόνες ετησίως, με προσαρμογές στον στόλο και τις προσφορές προϊόντων της, μεταξύ άλλων μέτρων.

Η αεροπορική εταιρεία πετά αυτήν τη στιγμή σε 280 προορισμούς σε Σκανδιναβία, Ευρώπη και Ασία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top