Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει TEDx στη Θεσσαλονίκη
Τουριστική εκπαίδευση

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει TEDx στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 25 Μαΐου, με θέμα 'Mellon: Shaping the Future', στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Γ).

Έχοντας ως στόχο τη διάδοση γνώσεων, την πνευματική καλλιέργεια και την επαφή με ερεθίσματα, ιδέες και ανθρώπους που ευνοούν την ανάπτυξη δεξιοτήτων και προωθούν την καινοτομία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει το πρώτο του συνέδριο TEDx με θέμα “Mellon: shaping the Future”.

Πιο συγκεκριμένα, το TEDxMetropolitanCollege θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 18:00, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Γ), όπου κορυφαίοι ομιλητές και σημαντικοί επαγγελματίες θα μοιραστούν με το κοινό ιστορίες επιτυχίας, ιστορίες καινοτομίας, ιστορίες δύναμης και αλλαγής, ιστορίες που αποδεικνύουν ότι το μέλλον μπορούμε να το δημιουργήσουμε μόνοι μας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισηγητές που θα αναλάβουν να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες, παρακινώντας τους να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, είναι οι εξής:

  • Δήμητρα Μαρίνα Γιορδαμλή, υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Prisma Electronics
  • Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist
  • Μαλού Λαρσινού, Health & Wellness Lifestyle Entrepreneur
  • Στέλιος Μαλακόπουλος, Παραολυμπιονίκης
  • Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός – Επικοινωνία Επιστήμης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Βίβιαν Παράσχου, Founder της INOMO
  • Δρ. Μάχη Συμεωνίδου, συν-ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της AgroApps
  • Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, επικεφαλής, Έδρα UNESCO on Futures Research/ΙΤΕ – επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος, Ειδική Γραμματεία Προοπτικής Διερεύνησης (Strategic Foresight), Προεδρία Κυβέρνησης

Τι μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε το μέλλον μας εμείς οι ίδιοι; Μήπως πρέπει να το γνωρίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα; Μήπως γίνεται να εκπαιδευτούμε στην προσαρμοστικότητά μας στις αλλαγές; Πώς μπορούμε να συνδυάσουμε την επιθυμία μας να διαμορφώνουμε το μέλλον μας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιδιώξεις μας συμβαδίζοντας, παράλληλα, με τη μόνη βεβαιότητα στη ζωή που είναι η αλλαγή; Αυτά ακριβώς τα ερωτήματα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι ομιλητές του TEDxMetropolitanCollege, μέσα από τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας. Ιστορίες που μας συστήνουν το μέλλον από διάφορες πλευρές –τεχνολογικές και όχι μόνο– και μας πάνε ένα βήμα πιο μπροστά, προσωπικές αφηγήσεις από ανθρώπους που ξεχώρισαν με αποφασιστικές κινήσεις και δημιούργησαν το δικό τους μέλλον ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια, άνθρωποι που είδαν τα πράγματα αλλιώς και καινοτόμησαν, αλλά και συζητήσεις για τις δεξιότητες που θα χρειαστεί ο άνθρωπος του μέλλοντος, συνθέτουν αυτό το φουτουριστικό συνέδριο TEDx.

Σημειώνεται πως η συμμετοχή στο TEDxMetropolitanCollege είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, αφού οι θέσεις είναι περιορισμένες. Όσοι παρευρεθούν θα λάβουν τη μέρα της εκδήλωσης μια συλλεκτική τσάντα με αναμνηστικά δώρα.

Το TEDxMetropolitanCollege πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του παγκόσμιου οργανισμού TED.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024