Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΈρευνα Skyscanner: Μετά την πανδημία, οι ταξιδιώτες αναζητούν τις απόλυτες διακοπές χαλάρωσης
Τάσεις

Έρευνα Skyscanner: Μετά την πανδημία, οι ταξιδιώτες αναζητούν τις απόλυτες διακοπές χαλάρωσης

Οι χαλαρωτικές διακοπές, τα ταξίδια που βρίσκονται στη λίστα επιθυμιών και οι διακοπές στην πόλη, είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι ταξιδιών για φέτος. Η ζήτηση για πτήσεις εσωτερικού και μικρών αποστάσεων είναι υψηλότερη από ό,τι πριν από την πανδημία.

Η ταξιδιωτική πλατφόρμα Skyscanner δημοσιεύει μια νέα μελέτη που διερευνά τις τελευταίες τάσεις στα παγκόσμια ταξίδια. Με τίτλο “Skyscanner Horizons: Η ανθεκτικότητα του ταξιδιού και οι τάσεις που διαμορφώνουν την ανάκαμψη”, η έκθεση συνδυάζει τη δημοσκόπηση σε καταναλωτές με εκτενή αναζήτηση πτήσεων και δεδομένα κρατήσεων από κάθε περιοχή – την Αμερική, την APAC (Ασί – Ειρηνικός) και την EMEA (Ευρώπη, Μ. Ανατολή & Αφρική) – για να παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της ταξιδιωτικής ζήτησης για το 2022.
ing Director, CAPA και ο John Strickland διευθυντής JLS Consulting.

Τα βασικά ευρήματα είναι τα ακόλουθα:

  • Το 86% των ταξιδιωτών σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα ή τα ίδια ποσά σε διεθνή ταξίδια από ό,τι το 2019, με τους μισούς να σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα.
  • Από αυτούς που ξοδεύουν περισσότερα, το 48% δαπανά αυτά τα χρήματα για μεγαλύτερα ταξίδια και το 43% για αναβάθμιση καταλυμάτων. Παρ’όλα αυτά, οι ταξιδιώτες παραμένουν συνειδητοποιημένοι σχετικά με τις τιμές.
  • Οι μικρότεροι “ορίζοντες” κρατήσεων παραμένουν δημοφιλείς σε όλες τις περιοχές, αλλά υπάρχει ανάπτυξη στις τμήματα 30-59 και 60-89 ημερών, καθώς η εμπιστοσύνη επανέρχεται και η εποχικότητα αρχίζει να επιστρέφει.
  • Η εποχικότητα αντανακλάται στη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς η ζήτηση για μεγαλύτερες διακοπές αυξάνεται για τις βασικές καλοκαιρινές και χειμερινές περιόδους.
  • Η ζήτηση για πτήσεις εσωτερικού και μικρών αποστάσεων είναι υψηλότερη από ό,τι πριν από την πανδημία, αλλά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων επιστρέφουν.
  • Οι ταξιδιώτες αναζητούν τις απόλυτες διακοπές χαλάρωσης, ακολουθούμενες από τα ταξίδια που έχουν στη λίστα επιθυμιών τους και τις διακοπές στην πόλη, ως τους πλέον δημοφιλείς τύπους ταξιδιών για φέτος.
  • Η Ντόχα είναι ο κορυφαίος δημοφιλής προορισμός στον κόσμο, με τη μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις, σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια.
  • Οι άλλοι κορυφαίοι προορισμοί είναι ένας συνδυασμός προορισμών μικρών και μεγάλων αποστάσεων, καθώς ξεκινούν νέα πτητικα δρομολόγια, οι χώρες “ανοίγουν” ξανά και οι ταξιδιώτες επιδιώκουν να επανενωθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024