Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧωρίς μάσκες σε αεροδρόμια και αεροπλάνα από σήμερα, 16 Μαΐου 2022
Αερομεταφορές

Χωρίς μάσκες σε αεροδρόμια και αεροπλάνα από σήμερα, 16 Μαΐου 2022

Oι ECDC και EASA, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους, καταργούν από σήμερα τη σύσταση για υποχρεωτική χρήση ιατρικών μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις.

Χαλαρώνουν από σήμερα 16 Μαΐου τα υγειονομικά μέτρα και πιο συγκεκριμένα το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, τόσο στα αεροδρόμια όσο και κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως συστήνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Ειδικότερα, οι ECDC και EASA, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους, καταργούν από σήμερα τη σύσταση για υποχρεωτική χρήση ιατρικών μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι κανόνες ειδικά για τις μάσκες θα συνεχίσουν να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία. Για παράδειγμα, οι εταιρείες με πτήσεις από ή προς έναν προορισμό, όπου εξακολουθεί να απαιτείται η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα πρέπει να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τη χρήση της.

Υπογραμμίζεται παράλληλα, ότι οι ευάλωτοι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα προσώπου ανεξάρτητα από τους κανόνες, ιδανικά μάσκα τύπου FFP2/N95/KN95 που προσφέρει υψηλότερο επίπεδο προστασίας από μια τυπική χειρουργική μάσκα.

Η διευθύντρια του ECDC Andrea Ammon δήλωσε: “Η ανάπτυξη και οι συνεχείς ενημερώσεις του Πρωτόκολλου Ασφάλειας Υγείας στις Αερομεταφορές υπό το φως της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19 έχουν δώσει στους ταξιδιώτες και στο προσωπικό της αεροπορίας καλύτερη γνώση των κινδύνων μετάδοσης του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του. Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι, έχουμε δει ότι οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και τα εμβόλια επέτρεψαν στη ζωή μας να αρχίσει να επιστρέφει στο φυσιολογικό. Ενώ η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις καταστάσεις δε συνιστάται πλέον, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ότι μαζί με τη σωματική απόσταση και την καλή υγιεινή των χεριών είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους μείωσης της μετάδοσης. Οι κανόνες και οι απαιτήσεις των κρατών αναχώρησης και προορισμού θα πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται με συνέπεια, και οι ταξιδιωτικοί φορείς θα πρέπει να φροντίζουν να ενημερώνουν έγκαιρα τους επιβάτες για τυχόν απαιτούμενα μέτρα. Η σημασία αυτών των μέτρων θα πρέπει να συνεχίσει να κοινοποιείται αποτελεσματικά στους επιβάτες για την ασφάλειά τους και το ECDC θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους συναδέλφους μας στον EASA για να αξιολογεί τακτικά και να τροποποιεί τις συστάσεις, όπως απαιτείται“.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024