Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στον Τουρισμό από το Αριστοτέλειο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Μάιος 2022, 12:35

Βασικός σκοπός του Συλλόγου είναι η σύνδεσή του με τον τουριστικό κλάδο και η συμμετοχή του σε ενέργειες και δράσεις που αφορούν στην προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής αυτής, ως τουριστικού προορισμού.


Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία Σύλλογος Αποφοίτων Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με διακριτικό τίτλο “Σ.Α. ΔΠΜΣ ‘Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη’ ΑΠΘ”. Ο ξενόγλωσσος τίτλος του Συλλόγου είναι “AUTH ‘Master in Tourism and Local Development’ Alumni Association”.

Είναι το πρώτο σωματείο αποφοίτων μεταπτυχιακών σπουδών στο πεδίο του τουρισμού. Η έδρα του είναι στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η ίδρυσή του είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας σύνθεσης και δημιουργίας ενός δικτύου ανθρώπων με ακαδημαϊκές σπουδές στον τουρισμό σε επίπεδο master που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων (οικονομολόγοι, νομικοί, μηχανικοί, γεωπόνοι, θεολόγοι, εκπαιδευτικοί κ.ά.), τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα και που όλοι είναι απόφοιτοι του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού. Βασικός σκοπός είναι η σύνδεσή του με τον τουριστικό κλάδο και η συμμετοχή του σε ενέργειες και δράσεις που αφορούν στην προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής αυτής, ως τουριστικού προορισμού.

Το σωματείο καταχωρήθηκε στα βιβλία του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με Α.Μ. 10919 και αναγνωρίστηκε με την υπ’αριθμ. 38Σ/21-02-2022 απόφαση/διάταξη του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι:

  • Ιωάννα Μυταυτσή, PhDc – Πρόεδρος
  • Ευαγγελία Ξυπτερά, MSc – Αντιπρόεδρος
  • Κοσμάς Κανονίδης, MSc – Γενικός γραμματέας
  • Θεόδωρος Σαϊτιώτης, MSc – Ταμίας
  • Λορέτα Σπάχο, MSc – Μέλος

Επίτιμα μέλη είναι οι κ.κ.: Στέλλα Κωστοπούλου, καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και διευθύντρια του ΔΠΜΣ “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη”, Θέκλα Τσιτσώνη, καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Χρήστος Τσιρώνης, αναπλ. καθηγητής Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου, καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top