Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΒ. Κικίλιας: “Αυξάνονται οι αεροπορικές θέσεις των μεγάλων εταιρειών προς στην Ελλάδα”
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας: “Αυξάνονται οι αεροπορικές θέσεις των μεγάλων εταιρειών προς στην Ελλάδα”

Η TUI ανακοίνωσε ότι για το 2022 η Ελλάδα είναι Νο1 στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και προγραμματίζει πάνω από 3 εκατ. αεροπορικές θέσεις, η Easyjet 4,4 εκατ. θέσεις, η Jet2 1,2 εκατ., η Transavia 1,3 εκατομμύρια, η Condor 1,9 εκατομμύριο, η British Airways 800.000 και η AirFrance περισσότερες από 850.000 θέσεις.

Για το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, τις σημαντικές συμφωνίες με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και Tour Operators της Ευρώπης και των ΗΠΑ, τις προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που ήδη αποδίδουν καρπούς, αλλά και για την τουριστική ανάκαμψη της Αθήνας μίλησε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο (μήνες off season) οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 306,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη τουριστική ανάκαμψη που παρουσιάζει η χώρα μας, τη στιγμή που τα μηνύματα τα οποία έρχονται για τις τουριστικές ροές τους καλοκαιρινούς αλλά και τους φθινοπωρινούς μήνες είναι πολύ αισιόδοξα.

Πιο συγκεκριμένα, η TUI, ο μεγαλύτερος Tour Operator στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι για το 2022 η Ελλάδα είναι Νο1 στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και προγραμματίζει πάνω από 3 εκατ. αεροπορικές θέσεις, η Easyjet 4,4 εκατ. θέσεις, η Jet2 1,2 εκατ., η Transavia 1,3 εκατομμύρια, η Condor 1,9 εκατομμύριο, η British Airways 800.000 και η AirFrance περισσότερες από 850.000 θέσεις. “Είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί ο τουρισμός αποτελεί κομβική κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ενισχύοντας το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Δε σταματάμε την προσπάθεια”, είπε χαρακτηριστικά κ. Κικίλιας.

Όσον αφορά στα μεγάλα ξένα κεφάλαια που επενδύονται στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και πετυχαίνοντας σημαντικές συμφωνίες, πιστώνεται προσωπικά το rebranding της χώρας. Ειδικά για τις επενδύσεις που γίνονται σε ξενοδοχειακές υποδομές, ανέφερε ενδεικτικά της Mandarin Oriental στο Costa Navarino, της One and Only στη Γλυφάδα και τη Τζια, της Μarriott σε Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο, καθώς και της Apollo στη Λήμνο, η οποία ξεκινά στις 26 Μαΐου και θα αφορά ειδικά στον αθλητικό τουρισμό.

Σχετικά με την τουριστική ανάκαμψη που παρατηρείται ήδη στην Αθήνα, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι έχουν συμβάλλουν σημαντικά οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ και η αύξηση της κρουαζιέρας στον Πειραιά, η καμπάνια για την ενίσχυση του αστικού τουρισμού (greekend), καθώς και η δυναμική που αναπτύσσει η γερμανική αγορά στην ελληνική πρωτεύουσα, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο οι Γερμανοί δαπάνησαν στη χώρα μας σχεδόν τα ίδια χρήματα με το 2019.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024