Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Ελλάδα 2η χώρα παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες
Θαλάσσιος τουρισμός

Η Ελλάδα 2η χώρα παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες

Πεντακόσιες ογδόντα μία (581) ελληνικές ακτές, δεκαπέντε (15) μαρίνες και έξι (6) τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας 'Γαλάζια Σημαία'.

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 581 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 53 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και ότι στο σύνολο των 48 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 14% των βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα σε αριθμό συνολικών βραβεύσεων αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 96 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.194 ακτές, 732 μαρίνες και 116 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, η “Γαλάζια Σημαία”, το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 35 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, σε δύο φάσεις. Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην βραβευμένη παραλία του Δήμου Γλυφάδας, με την συμμετοχή περισσότερων από σαράντα παιδιών και εκπαιδευτικών από σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά εργαστήρια και παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη από την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής (ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ).

Η δεύτερη φάση της εκδήλωσης, που περιλάμβανε και την ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών, έγινε το απόγευμα στο Glyfada Golf Gardens με παρουσία πολλών εκπροσώπων της Πολιτείας και κλαδικών φορέων του τουρισμού.

Την εκδήλωση άνοιξαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) κ. Νίκος Πέτρου, ο δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου και ο διευθυντής του Διεθνούς Προγράμματος, Johann Durand.

Απηύθυναν χαιρετισμούς η υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κα Χριστίνα Τετράδη, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, κ. Γεώργιος Βερνίκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, κ. Σταύρος Κατσικάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, κ. Αντώνης Στελιάτος, ο Πρόεδρος επιτροπής θεσμών και μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, δήμαρχος Δωρίδος.

Γαλάζιες Σημαίες 2022 – Λίστα βραβεύσεων

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024