Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

GlobalData: Πλήρη ανάκαμψη των ταξιδιών έως το 2025

Κωνσταντίνα Τζιούπη - 17 Μάιος 2022, 11:31

Η ανάκαμψη των ταξιδιών πρέπει να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, το αυξανόμενο κόστος ζωής και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέχρι το 2025, οι διεθνείς αναχωρήσεις προβλέπεται να είναι στο 98% των επιπέδων του 2019.


Οι διεθνείς αναχωρήσεις θα φτάσουν το 68% των προ-COVID-19 επιπέδων παγκοσμίως το 2022 και αναμένεται να βελτιωθούν στο 82% το 2023 και στο 97% το 2024, πριν από την πλήρη ανάκαμψη έως το 2025, στο 101% των επιπέδων του 2019, με προβλεπόμενο αριθμό το 1,5 δισ. διεθνείς αναχωρήσεις. Ωστόσο, η πορεία για την ανάκαμψη στις διεθνείς αναχωρήσεις δεν είναι γραμμική μεταξύ περιοχών ή χωρών, αναφέρει η διεθνής εταιρεία αναλύσεων GlobalData.

Η Hannah Free, Travel and Tourism Analyst στην GlobalData, σχολιάζει: “Τα διεθνή ταξίδια από τη Βόρεια Αμερική παρουσίασαν βελτίωση το 2021, καθώς οι διεθνείς αναχωρήσεις αυξήθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση. Οι ΗΠΑ έγιναν η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο το 2021. Το 2022, οι εξερχόμενες αναχωρήσεις από τη Βόρεια Αμερική προβλέπεται να φτάσουν το 69% των επιπέδων του 2019, πριν ανακάμψουν πλήρως έως το 2024, στο 102% των επιπέδων του 2019, μπροστά από άλλες περιοχές του κόσμου.

“Οι διεθνείς αναχωρήσεις από τις ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να φτάσουν το 2022 στο 69% των επιπέδων του 2019. Καθώς η ταξιδιωτική εμπιστοσύνη αναδομείται, η ενδοευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ωφεληθεί λόγω των προτιμήσεων για ταξίδια μικρών αποστάσεων.

“Ωστόσο, η ανάκαμψη των ταξιδιών πρέπει να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, το αυξανόμενο κόστος ζωής και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέχρι το 2025, οι διεθνείς αναχωρήσεις προβλέπεται να είναι στο 98% των επιπέδων του 2019. Γεωγραφικά, ο πόλεμος δεν έχει εξαπλωθεί πέρα από τα ουκρανικά σύνορα. Ωστόσο, η Ρωσία ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο το 2019, ενώ η Ουκρανία ήταν η δωδέκατη. Στο μέλλον, τα περιορισμένα εξερχόμενα ταξίδια από αυτές τις χώρες θα εμποδίσουν τη συνολική τουριστική ανάκαμψη της Ευρώπης”.

Η περιοχή Ασίας - Ειρηνικού αναμένεται να καθυστερήσει όσον αφορά στην ανάκαμψη. Οι εξερχόμενες αναχωρήσεις από την περιοχή θα φτάσουν μόνο το 67% των επιπέδων του 2019 το 2022, λόγω της σχετικά βραδύτερης άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών και της τάσης για ανανέωση των εσωτερικών περιορισμών κατά τη διάρκεια της επιδημίας του COVID-19. Κάποτε η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στην περιοχή και τον κόσμο, η Κίνα, δε δείχνει σημάδια χαλάρωσης των αυστηρών συνοριακών της μέτρων βραχυπρόθεσμα. Το 2021, οι διεθνείς αναχωρήσεις από την Κίνα ήταν μόλις στο 2% των επιπέδων του 2019.

“Ενώ τα παγκόσμια διεθνή ταξίδια πρόκειται να ανακάμψουν στα προ-πανδημικά επίπεδα έως το 2025, η τουριστική ζήτηση μπορεί να φαίνεται αρκετά διαφορετική. Στα δύο χρόνια πολύ περιορισμένων ταξιδιών, έχουν προκύψει αρκετές μακροπρόθεσμες αλλαγές και βραχυπρόθεσμες τάσεις. Οι καταναλωτές είναι πλέον πιο πιθανό να επιδιώκουν αυθεντικές εμπειρίες, να απαιτούν εξατομικευμένες ταξιδιωτικές προσφορές, να συνδυάζουν επαγγελματικά ταξίδια και ταξίδια αναψυχής και να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του συνολικού περιβαλλοντικού τους αντίκτυπου. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να φτάσουμε σε μια φυσιολογική κατάσταση. Ωστόσο, μια πιθανή πλήρης ανάκαμψη έως το 2025 το αργότερο δίνει καλό λόγο για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία να είναι αισιόδοξη για το μέλλον”, καταλήγει η Hannah Free.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top