Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠροβολή της ελληνικής γαστρονομίας σε Ρώμη και Μιλάνο
Γαστρονομία

Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας σε Ρώμη και Μιλάνο

Στη Ρώμη, διοργανώθηκε cooking show όπου δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Τ.Ο. και τουριστικών πρακτορείων είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν ελληνικές αυθεντικές συνταγές και να γευθούν τα πιάτα που ετοίμασαν. Στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση 'Γαστρονομικές Διαδρομές στην Ελλάδα'.

Τις γεύσεις και τις μυρωδιές της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, οι Ιταλοί σε Ρώμη και Μιλάνο, στις 9 και 10 Μαϊου. Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις γευσιγνωσίας παρουσία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του τουρισμού με  στόχο την προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στην ιταλική αγορά.

Και οι δύο εκδηλώσεις είχαν επιτυχία και αυξημένη συμμετοχή, προκαλώντας πολύ θετικά σχόλια για τις τουριστικές δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες οι γαστρονομικές εμπειρίες στη Χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ρώμη
Στις 9 Μαΐου ο ΕΟΤ Ιταλίας, σε συνεργασία με την ξενοδοχειακή αλυσίδα Aldemar Resorts, διοργάνωσε cooking show στη Ρώμη και συγκεκριμένα στη σχολή μαγειρικής Chef Gourmet, όπου οι δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι Τ.Ο. και τουριστικών πρακτορείων είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν ελληνικές αυθεντικές συνταγές και να γευθούν τα πιάτα που ετοίμασαν. Πριν την έναρξη της προετοιμασίας των πιάτων η προϊσταμένη ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας κα Κυριακή Μπουλασίδου προλόγισε την εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι “ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις ένα προορισμό είναι μέσα από τις γεύσεις του”.

Μιλάνο
Στις 10 Μαΐου η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, διοργάνωσε στον πολυχώρο – εστιατόριο “Identità Golose” στο Μιλάνο την εκδήλωση “Γαστρονομικές Διαδρομές στην Ελλάδα”. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μία παρουσίαση για τις γαστρονομικές και οινικές διαδρομές στην Ελλάδα από την κα Μπουλασίδου. Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις των χορηγών, όπου παρουσίασαν τα προϊόντα που εισάγουν στην Ιταλία από την Ελλάδα. Κατόπιν, οι καλεσμένοι γεύτηκαν πιάτα gourmet με ελληνικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που εξάγονται στην Ιταλία. Τα προϊόντα για τη δημιουργία των gourmet πιάτων χορήγησαν οι εταιρείες Αthena Food, ΕΛΟΠΥ, Eccelenza Ellenica, Όλυμπος και Panemporiki.

Το μενού και τα πιάτα επιμελήθηκαν οι chef της Aldemar Resorts, κ. Γιώργος Χατζόπουλος και Μανόλης Ρουπάκης.

“Η Ελλάδα είναι ένας προορισμός που δημιουργεί εμπειρίες σε όλους τους επισκέπτες της. Μέσω της γαστρονομίας αναδεικνύονται οι αυθεντικές γεύσεις, τα τοπικά προϊόντα, οι μοναδικές μυρωδιές της Ελλάδας. Αυτές τις μυρωδιές παίρνει ο τουρίστας μαζί του στον τόπο του. Αυτές οι εμπειρίες τον κάνουν να επιστρέφει κάθε χρόνο στην Ελλάδα”, τονίζει η κα Μπουλασίδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024