Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας σε Ρώμη και Μιλάνο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Μάιος 2022, 14:11

Στη Ρώμη, διοργανώθηκε cooking show όπου δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Τ.Ο. και τουριστικών πρακτορείων είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν ελληνικές αυθεντικές συνταγές και να γευθούν τα πιάτα που ετοίμασαν. Στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση 'Γαστρονομικές Διαδρομές στην Ελλάδα'.


Τις γεύσεις και τις μυρωδιές της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, οι Ιταλοί σε Ρώμη και Μιλάνο, στις 9 και 10 Μαϊου. Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις γευσιγνωσίας παρουσία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του τουρισμού με  στόχο την προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στην ιταλική αγορά.



Και οι δύο εκδηλώσεις είχαν επιτυχία και αυξημένη συμμετοχή, προκαλώντας πολύ θετικά σχόλια για τις τουριστικές δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες οι γαστρονομικές εμπειρίες στη Χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.



Ρώμη
Στις 9 Μαΐου ο ΕΟΤ Ιταλίας, σε συνεργασία με την ξενοδοχειακή αλυσίδα Aldemar Resorts, διοργάνωσε cooking show στη Ρώμη και συγκεκριμένα στη σχολή μαγειρικής Chef Gourmet, όπου οι δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι Τ.Ο. και τουριστικών πρακτορείων είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν ελληνικές αυθεντικές συνταγές και να γευθούν τα πιάτα που ετοίμασαν. Πριν την έναρξη της προετοιμασίας των πιάτων η προϊσταμένη ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας κα Κυριακή Μπουλασίδου προλόγισε την εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι “ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις ένα προορισμό είναι μέσα από τις γεύσεις του”.



Μιλάνο
Στις 10 Μαΐου η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, διοργάνωσε στον πολυχώρο - εστιατόριο “Identità Golose” στο Μιλάνο την εκδήλωση “Γαστρονομικές Διαδρομές στην Ελλάδα”. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μία παρουσίαση για τις γαστρονομικές και οινικές διαδρομές στην Ελλάδα από την κα Μπουλασίδου. Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις των χορηγών, όπου παρουσίασαν τα προϊόντα που εισάγουν στην Ιταλία από την Ελλάδα. Κατόπιν, οι καλεσμένοι γεύτηκαν πιάτα gourmet με ελληνικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που εξάγονται στην Ιταλία. Τα προϊόντα για τη δημιουργία των gourmet πιάτων χορήγησαν οι εταιρείες Αthena Food, ΕΛΟΠΥ, Eccelenza Ellenica, Όλυμπος και Panemporiki.



Το μενού και τα πιάτα επιμελήθηκαν οι chef της Aldemar Resorts, κ. Γιώργος Χατζόπουλος και Μανόλης Ρουπάκης.



“Η Ελλάδα είναι ένας προορισμός που δημιουργεί εμπειρίες σε όλους τους επισκέπτες της. Μέσω της γαστρονομίας αναδεικνύονται οι αυθεντικές γεύσεις, τα τοπικά προϊόντα, οι μοναδικές μυρωδιές της Ελλάδας. Αυτές τις μυρωδιές παίρνει ο τουρίστας μαζί του στον τόπο του. Αυτές οι εμπειρίες τον κάνουν να επιστρέφει κάθε χρόνο στην Ελλάδα”, τονίζει η κα Μπουλασίδου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top