Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΚρήτη, Ζάκυνθος και Κως οι προορισμοί-φαβορί των Ολλανδών για το καλοκαίρι του 2022
Τάσεις

Κρήτη, Ζάκυνθος και Κως οι προορισμοί-φαβορί των Ολλανδών για το καλοκαίρι του 2022

Τα ελληνικά νησιά ήταν τρομερά δημοφιλή στις σχολικές διακοπές του Απριλίου (από 23 Απριλίου έως 8 Μαΐου) στην Ολλανδία. Ο Μάιος έχει μείνει λίγο πίσω στις κρατήσεις μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με τον Ιούνιο και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που είναι ήδη σε καλή πορεία.

Για το καλοκαίρι του 2022, η Κρήτη, η Ζάκυνθος και η Κως θα είναι τα τρία αγαπημένα ελληνικά νησιά για τους Ολλανδούς και τους Βέλγους. Αυτό δείχνει διαδικτυακή έρευνα του Griekenland.net μεταξύ 1.224 επισκεπτών το α΄ 4μηνο του τρέχοντος έτους. Πάνω από το 18% των “εραστών” της Ελλάδας επιλέγουν διακοπές στην Κρήτη αυτό το καλοκαίρι. Ακολουθούν η Ζάκυνθος με 14% και η Κως με 11% των ψήφων. Στην Κρήτη οι περισσότερες αφίξεις από την Ολλανδία γίνονται στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με απευθείας πτήσεις από διάφορα αεροδρόμια της Ολλανδίας. Η πρώτη ολλανδική πτήση διακοπών για το Ηράκλειο φέτος πραγματοποιήθηκε ήδη από τον Φεβρουάριο, με όλο και περισσότερους Ολλανδούς να φτάνουν και στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Η Κρήτη, αγαπημένη των Ολλανδών
Η Κρήτη είναι η φετινή αγαπημένη του 18% των Ολλανδών που πηγαίνουν διακοπές στην Ελλάδα (αύξηση δημοτικότητας κατά 38% από την ίδια έρευνα του Griekenland.net πέρυσι). Ακόμη, η Ζάκυνθος ανέβηκε από την τρίτη θέση στη δεύτερη φέτος το καλοκαίρι και άλλαξε θέσεις με την Κω. Η Λέσβος ακολουθεί φέτος στην τέταρτη θέση και φαίνεται να επιστρέφει ως προορισμός στην Ολλανδία. Πέρυσι, το νησί του Βορείου Αιγαίου ήταν μόλις στην όγδοη θέση για την Ελλάδα. Η Λέσβος έλαβε το 9% των ψήφων για το φετινό καλοκαίρι.

Η Ρόδος και η Σάμος μοιράζονται την πέμπτη θέση για το καλοκαίρι του 2022 με αμφότερες το 8% των ψήφων. Το καταπράσινο νησί του Ιονίου, η Κέρκυρα, ακολουθεί από κοντά στην έβδομη θέση με 7% των ψήφων. Άλλα ελληνικά νησιά τα οποία οι Ολλανδοί θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι είναι η Κάρπαθος (6%), η Κεφαλονιά (6%), η Σαντορίνη (4%), η Λευκάδα (3%) και η Μύκονος (2%).

Τα ελληνικά νησιά δημοφιλή και στις σχολικές διακοπές του Απριλίου
Τα ελληνικά νησιά ήταν τρομερά δημοφιλή στις σχολικές διακοπές του Απριλίου (από 23 Απριλίου έως 8 Μαΐου) στην Ολλανδία. Ο Μάιος έχει μείνει λίγο πίσω στις κρατήσεις μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με τον Ιούνιο και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που είναι ήδη σε καλή πορεία. Για αυτό το καλοκαίρι, οι Έλληνες αναμένουν εξίσωση του αριθμού ρεκόρ τουριστών του 2019, όταν ο αριθμός των τουριστών είναι ανέλθει σε τουλάχιστον 31,3 εκατομμύρια. Σημειώνεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο ταξίδεψαν από την Ολλανδία στην Ελλάδα εκείνο το καλοκαίρι, ρεκόρ Ολλανδών τουριστών και για την Ελλάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024