Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Αναμορφώθηκε και ανοίγει το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Μάιος 2022, 16:28

Το Μουσείο Οίνου στεγάζεται σε ένα πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο λειτουργούσε ακόμη και πριν από την ίδρυση του Συνεταιρισμού (1934) ως οιναποθήκη και βαρελοποιείο.


Ανοίγει και πάλι τις θύρες του για το κοινό, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου από τις 20 Μαΐου 2022. Μετά την ολοκλήρωση εργασιών αναμόρφωσης βασικών δομών του χώρου, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου προσκαλεί και πάλι τους λάτρεις της οινικής ιστορίας και παράδοσης σε μια μοναδική περιήγηση στα στοιχεία εκείνα που έχουν κάνει το σαμιώτικο κρασί, ονομαστό σε όλον τον κόσμο.Το Μουσείο Οίνου στεγάζεται σε ένα πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο λειτουργούσε ακόμη και πριν από την ίδρυση του Συνεταιρισμού (1934) ως οιναποθήκη και βαρελοποιείο.

Μετατράπηκε σε μουσειακό χώρο και υπόσχεται να ταξιδέψει τους επισκέπτες του σε όλα εκείνα που προσδιορίζουν τη μοναδικότητα του σαμιακού αμπελώνα, τη δύναμη και την εφευρετικότητα του ανθρώπου, τη χειρωνακτική εργασία και το μεράκι των αμπελοκαλλιεργητών για την παραγωγή του μοναδικού μοσχάτου σταφυλιού.

Εκεί μπορεί κανείς να δει: Τη φυσική αναπαράσταση της καλλιέργειας σε “πεζούλες ξερολιθιάς”, το “καλύβι” και το “πατητήρι”, παλαιές φωτογραφίες και συλλεκτικές φιάλες, χειρόγραφα αρχεία καταγραφής της παραγωγής, εργαλεία και σκεύη από την τέχνη της βαρελοποιίας, παμπάλαια μηχανήματα οινοποίησης αλλά και τεράστιες ξύλινες οινοδεξαμενές του προηγούμενου αιώνα, χωρητικότητας έως και 80 τόνων. Ακόμη, εκτίθενται τα σημαντικότερα από τα εκατοντάδες διεθνή βραβεία και μετάλλια με τα οποία έχουν τιμηθεί τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top