Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsWebinars προβολής της Ελλάδας ως βιώσιμου τουριστικού προορισμού σε ευρωπαϊκές αγορές
Προώθηση προορισμού

Webinars προβολής της Ελλάδας ως βιώσιμου τουριστικού προορισμού σε ευρωπαϊκές αγορές

Στα webinars, που έγιναν στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για βιώσιμη ανάπτυξη και επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα, συμμετείχαν travel agents από Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Βρετανία και Ιρλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.

Σειρά στοχευμένων webinars για την προβολή της Ελλάδας ως βιώσιμου τουριστικού προορισμού (sustainable destination) και προορισμού μοναδικών εμπειριών στις αγορές των Κάτω Χωρών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σκανδιναβίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας, διοργάνωσε από τις 3 έως τις 12 Μαΐου η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών για τα μέλη της European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations (ECTAA).

Στα webinars, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για βιώσιμη ανάπτυξη και επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα, συμμετείχαν travel agents από την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Βρετανία και την Ιρλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Σε κάθε webinar παρουσιάστηκαν, εκτός από την κοινή θεματική του βιώσιμου τουρισμού στην Ελλάδα μέσω καλών πρακτικών, οι ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρονται στους επισκέπτες και αναδεικνύουν τη διαφοροποίηση και την πολυθεματικότητα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Συντονιστές ήταν οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού, κ.κ. Αθηνά Σπακουρή (ΕΟΤ Κάτω Χωρών), Ελένη Σκαρβέλη (ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας), Παύλος Μούρμας (ΕΟΤ Σκανδιναβίας), Νικολέττα Λεκανίδη (ΕΟΤ Γερμανίας) και Βίλυ Σκαλτσή (ΕΟΤ Αυστρίας), καθώς και ο γενικός διευθυντής της ECTAA, Εric Dressin, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της fedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.


Ο δήμαρχος Αστυπάλαιας. κ. Ν. Κομηνέας, παρουσιάζει το νησί ως μοναδικό παράδειγμα βιώσιμου προορισμού.

Το πρώτο μέρος των θεματικών προβλήθηκε η Αστυπάλαια από τον δήμαρχο του νησιού, κ. Νίκο Κομηνέα, ως μοναδικό παράδειγμα (case study) βιώσιμου προορισμού που αναδεικνύει το φυσικό, πολιτιστικό και ανθρώπινο περιβάλλον, κάνοντας το πρώτο βήμα σε ένα πιο “πράσινο μέλλον”. Ο κ. Κομηνέας αναφέρθηκε στη συνεργασία με τη Volkswagen Group που θα επιτρέψει μέχρι το 2022, να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού με χρήση πράσινης ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών, επισημαίνοντας: “Το όραμά μας είναι να μετασχηματίσουμε τις υποδομές και την οικονομία της Αστυπάλαιας σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικότητας, καθώς και με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών”. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Aldemar Resorts, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, παρουσίασε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

Στο δεύτερο μέρος των θεματικών, που αφορούσε τον βιωματικό τουρισμό ή τουρισμό εμπειριών, αναγνωρίζοντας τη σημασία της σύνδεσης της τουριστικής εμπειρίας με την πρωτογενή παραγωγή, το εμπόριο, τη μεταποίηση, τους ανθρώπους της αγοράς, δόθηκε έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού, ώστε να αναδειχθεί το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν που δημιουργεί και προστιθέμενη αξία για την χώρα.


Από την παρουσίαση της Κω στην αγορά της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, ως προορισμού ποδηλατικού τουρισμού.

Ο ιδρυτής της εταιρείας MBike Events and Digital, κ. Σπύρος Παπαγεωργίου, παρουσίασε στην αγορά της Βρετανίας & Ιρλανδίας το νησί της Κω και τις δυνατότητες που προσφέρει στο ποδηλατικό τουρισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι, καθώς η Κως διαθέτει στους επισκέπτες 6.500 ποδήλατα προς ενοικίαση, αναδεικνύεται και cycling hub προορισμός για τα γειτονικά νησιά.

O συνιδρυτής της εταιρείας Joysters, κ. Νίκος Ραχωβίτης, παρουσίασε στις αγορές της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου τον τουρισμό οικογενειών και τα summer camps στην Εύβοια για νέους που προσφέρουν μία διαφορετική μορφή προσέγγισης του ελληνικού πολιτισμού και της φύσης.


Κατά τη διάρκεια του webinar για τις αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας σχετικά με τις δυνατότητες τουρισμού δραστηριοτήτων που προσφέρουν η Λήμνος και η Νάξος.

Οι αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου, κ. Στέλιο Μάντζαρη, για τις δυνατότητες που προσφέρει το νησί στους λάτρεις των extreme watersports, ενώ ο σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης  και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κ. Δημήτρης Κούτουλας, παρουσίασε την Νάξο και την πληθώρα δραστηριοτήτων που προσφέρει, επισημαίνοντας και την αύξηση των activity providers που οδηγούν στον εμπλουτισμό της τουριστικής αγοράς. Όπως σημείωσε “η Ελλάδα είναι συχνά μονοδιάστατος προορισμός στην αντίληψη των επισκεπτών, αλλά πλέον καλύπτει ευρύ φάσμα ειδικών ενδιαφερόντων”.


Οι προοπτικές ανάπτυξης του γκολφ στην Κρήτη εξετάστηκαν διεξοδικά στο webinar για τις σκανδιναβικές χώρες.

Τέλος, το webinar που αφορούσε τις αγορές των σκανδιναβικών χωρών επικεντρώθηκε στο γκολφ ως μορφή οικολογικού τουρισμού, με τον γενικό διευθυντή του “Crete Golf Club“, κ. Νίκο Στασινόπουλο, να παρουσιάζει την Κρήτη ως case study.

Διεθνείς συναντήσεις της ECTAA στην Ελλάδα
Η συνεργασία ΕΟΤ και ECTAA θα συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο, με τη διοργάνωση δύο μεγάλων διεθνών συναντήσεων που φέρνουν τη χώρα μας στο διεθνές προσκήνιο. Συγκεκριμένα, τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης, ενώ τον Νοέμβριο του 2022 θα διεξαχθεί στα Χανιά η συνάντηση του β’ εξαμήνου (Semi-Annual Meeting) για τα μέλη της ECTAA.

Σημειώνεται τέλος, ότι κάθε μήνα, μέσω της ιστοσελίδας της ECTAA, προβάλλεται μία διαφορετική περιοχή της Ελλάδας με τον Μάιο να είναι αφιερωμένος στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από το webinar της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών, με αντικείμενο τον τουρισμό οικογενειών και τα summer camps στην Εύβοια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024