Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης επιστρέφει στις 1-3 Ιουλίου 2022
Αθλητικός τουρισμός

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης επιστρέφει στις 1-3 Ιουλίου 2022

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν άμεσα την εγγραφή τους και να λάβουν μέρος στις διαδρομές των 14,5 χλμ., 10 χλμ., 5 χλμ., 3 χλμ., 1,5 χλμ. Στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης, θα πραγματοποιηθεί επίσης, έκθεση τοπικών προϊόντων διατροφής και γευσιγνωσία.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης επιστρέφει για 3η συνεχή χρονιά, στις 1-3 Ιουλίου 2022, στο Αρτεμίσιο. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μοναδικές διαδρομές ανοιχτής θαλάσσης στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, θα διεξαχθεί η αυθεντική διαδρομή των 14,5 χλμ. “Σκυλλίας & Ύδνα” που παρέχει τη δυνατότητα για πρώτη φορά στους συμμετέχοντες να κολυμπήσουν πάνω από τα ναυάγια της ναυμαχίας του Αρτεμισίου του 480 π.Χ. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας, τους πρώτους δηλαδή κολυμβητές υπεραποστάσεων, σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιστορίας Ηρόδοτο (8.8) και άλλους ιστορικούς, που βοηθήσαν τις ελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου εναντίον του περσικού στόλου. Οι κολυμβητές θα καλύψουν 80 στάδια ή 14,5 χλμ. Την ίδια μέρα θα διεξαχθούν επίσης, οι διαδρομές των 5 χλμ. και 3 χλμ. Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθούν η μαραθώνια διαδρομή των 10 χλμ., ο αγώνας 1,5 χλμ., καθώς και η παιδική διαδρομή 500μ. Οι διαδρομές των 5 χλμ., 3 χλμ., 1,5 χλμ. και 500μ. έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία Πευκί.

(φωτο:Elias Lefas).

 

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters, Βίκυ Κουβέλη, η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος, που έχει διασχίσει δύο φορές τη Μάγχη, Σοφία Ψιλόλιγνου και ο μαραθώνιος κολυμβητής της Μάγχης, Γιάννης Κωτσιόπουλος είναι μόνο μερικά από τα πρώτα ονόματα που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες στη φετινή διοργάνωση.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν άμεσα την εγγραφή τους και να λάβουν μέρος στις διαδρομές των 14,5 χλμ., 10 χλμ., 5 χλμ., 3 χλμ., 1,5 χλμ. Οι δημότες Ιστιαίας- Αιδηψού και τα ΑμεΑ έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν στις διαδρομές των 5 χλμ., 3 χλμ. και 1,5 χλμ. Οι εγγραφές στον παιδικό αγώνα 500μ είναι δωρεάν.

Καγιάκ ανοικτής θαλάσσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αθλητική διοργάνωση
Η πιστοποιημένη και έμπειρη ομάδα του South Evian Gulf team που “γεννήθηκε” στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο από τη βαθιά αγάπη του για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια, πέραν της συνοδείας στους αγώνες 14,5 χλμ. και 10 χλμ. θα προσφέρει τη δυνατότητα μαθήματος στις βασικές τεχνικές του καγιάκ ανοικτής θαλάσσης, εξοικείωση με τα σκάφη στη στεριά και κατόπιν κωπηλασία στα στενά του Αρτεμισίου. Περισσότερες πληροφορίες για το άνοιγμα των εγγραφών θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.


(φωτό: Dimitris Andritsos Photography).

Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων
Στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης, θα πραγματοποιηθεί επίσης, έκθεση τοπικών προϊόντων διατροφής και γευσιγνωσία σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας “Εύβοια Επιχειρείν”.

Πακέτα φιλοξενίας στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης, συνεργάζεται ήδη με ξενοδοχεία της περιοχής, με στόχο την τόνωση της Βόρειας Εύβοιας και την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Οι χορηγοί φιλοξενίας προωθούν και προσφέρουν τεράστια υποστήριξη στη διοργάνωση μέχρι στιγμής και είναι οι: Maria Louiza Apartments, Island, Mirtia Hotel, Hydna Studios, Sunset Pefki, Villa Anastasia, Artemis Rooms Pefki, Arethousa Hotel και Viki Studios.

Ασφάλεια Αγώνων
Με γνώμονα την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και των παρευρισκομένων. Παράλληλα, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης θα φροντίσει και φέτος τους συμμετέχοντες, παρέχοντας σε όλους σωσίβιο ασφαλείας καθώς είναι υποχρεωτική η χρήση του από ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές. Για κάθε συμμετέχοντα στις διαδρομές των 14,5 χλμ. και 10 χλμ. θα υπάρχει συνοδευτικό σκάφος, το οποίο περιλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής.

Official Clothing Partner της διοργάνωσης είναι η Luanvi. Athletic Partner της διοργάνωσης είναι η South Evian Gulf Team.

Ο αγώνας αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, με σύσσωμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Το Sports Production της διοργάνωσης έχει αναλάβει η ActiveMedia Group.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης (φωτο:
Elias Lefas).
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024