Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒ. Κικίλιας από Βελιγράδι: 'Αύξηση 40% των τουριστικών ροών από τη Σερβία φέτος το καλοκαίρι'
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας από Βελιγράδι: 'Αύξηση 40% των τουριστικών ροών από τη Σερβία φέτος το καλοκαίρι'

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ της Σερβίας ανοίγουν, σύντομα, γραφείο στην Αθήνα, ενώ τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική ειδικό συνέδριο, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων και από τις δύο χώρες.

Το έντονο ενδιαφέρον των Σέρβων ταξιδιωτών για τη χώρα μας ως βασικό τουριστικό προορισμό, αυτό το καλοκαίρι, επιβεβαιώθηκε στις συναντήσεις του υπουργού Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στο Βελιγράδι.

Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε διαδοχικά, με την υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνίας της Σερβίας, Tatjana Matic, μεγάλους touroperators της χώρας και εκπροσώπους του ΕΟΤ.

Όπως επισημάνθηκε στις επαφές του υπουργού Τουρισμού, μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, αναμένονται στην Ελλάδα περισσότεροι από 900.000 Σέρβοι επισκέπτες, αριθμός αυξημένος κατά 40% περίπου σε σχέση με τις αντίστοιχες τουριστικές ροές από τη Σερβία πέρυσι.  

Ξεχωριστό είναι το ενδιαφέρον των Σέρβων ταξιδιωτών για τον οδικό και τον θρησκευτικό τουρισμό, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα, γεγονός που -όπως υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας- αποδεικνύει στην πράξη ότι η στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού και της ελληνικής Κυβέρνησης για ενίσχυση των θεματικών μορφών τουρισμού αποδίδει, ήδη, τους πρώτους καρπούς.

“Ενδεικτικό της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται φέτος για την Ελλάδα είναι η μεγάλη αύξηση στις θέσεις, αλλά και στους προορισμούς που επιλέγουν οι Σέρβοι τουρίστες. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την απόφασή μας για ανάληψη στρατηγικών πρωτοβουλιών όσον αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και τις στοχευμένες “door to door” επισκέψεις που πραγματοποιούμε, όλο αυτό το διάστημα, σε τουριστικές αγορές του εξωτερικού, με στόχο την -όσο το δυνατό- μεγαλύτερη αναπλήρωση του κενού που αφήνουν οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί ταξιδιώτες, μετά τα νέα δεδομένα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και το ρευστό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σε γεωπολιτικό επίπεδο, με έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης τον 21ο αιώνα”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κικίλιας εξήρε, επίσης, τους ισχυρούς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν διαχρονικά τις δύο χώρες, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στη στενή σχέση φιλίας των δύο λαών, η οποία -όπως σημείωσε- εδράζεται σε εξαιρετικά στέρεες βάσεις.  

Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας και στον τομέα του τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ της Σερβίας ανοίγουν, σύντομα, γραφείο στην Αθήνα, ενώ τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική ειδικό συνέδριο, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων και από τις δύο χώρες.

Ακολουθεί η δήλωση του κ.  Κικίλια, σε σερβικά μέσα ενημέρωσης: “Η σχέση της χώρας μας με τον λαό της Σερβίας είναι μοναδική και εμπεδωμένη, εδώ και πολλές δεκαετίες. Η στρατηγική μας για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος από τη Σερβία στην Ελλάδα έχει αποφέρει ήδη αποτελέσματα. Και αυτό γιατί -όπως με ενημέρωσαν οι Σέρβοι tour operators- 900.000 Σέρβοι αναμένεται να ταξιδέψουν στη χώρα μας, φέτος, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ενισχύουμε τον οδικό τουρισμό. Ενισχύουμε τη βόρεια Ελλάδα. Ενισχύουμε τη Χαλκιδική, την ανατολική, την κεντρική και τη δυτική Μακεδονία. Ενισχύουμε την Ήπειρο και όλους τους προορισμούς μας, είτε αεροπορικώς, είτε από τα χερσαία σύνορά μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση αυτή θα αναπτυχθεί στο μέλλον ακόμη περισσότερο. Και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ της Σερβίας να ανοίξουν γραφείο, πλέον, και στην Αθήνα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024