Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠροβολή του θεματικού τουριστικού χαρτοφυλάκιου της Αττικής στο 8ο Travel Trade Athens 2022
Περιφέρεια

Προβολή του θεματικού τουριστικού χαρτοφυλάκιου της Αττικής στο 8ο Travel Trade Athens 2022

Γ. Πατούλης: 'Διαρκής στόχος μας να καταστήσουμε την Αττική έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως'.

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, συμμετείχε και φέτος με επιτυχία στη στοχευμένη και καθιερωμένη δράση τουριστικής προβολής του Δήμου Αθηναίων8th Travel Trade Athens“, που διοργανώθηκε στις 9 και 10 Μαΐου 2022 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα.

Η εν λόγω δράση, διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουριστικών Πρακτόρων (ΕΤΟΑ) και έχει ως στόχο την προώθηση του Τουρισμού στην πρωτεύουσα, όπως και την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού, του τουρισμού κινήτρων και της διοργάνωσης εκδηλώσεων (Meetings, Incentives, Conferences, Events – MICE) με την πρόσκληση καταξιωμένων buyers από το εξωτερικό προκειμένου να πραγματοποιήσουν σειρά στοχευμένων επαγγελματικών συναντήσεων (Β2Β) με Έλληνες τουριστικούς επαγγελματίες.

Φέτος η δράση διοργανώθηκε με φυσική παρουσία και έλαβε την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το οπτικοακουστικό υλικό τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα προγραμματίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν επίσης, 15 B2B συναντήσεις με κορυφαίους επαγγελματίες του τουρισμού από χώρες όπως: ΗΠΑ, Καναδάς, UAE, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία κ.ά., προκειμένου να προβληθεί η Αττική ως ασφαλές κι ελκυστικό σύνολο προορισμών για αξέχαστες διακοπές καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από τους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για το πλούσιο θεματικό τουριστικό χαρτοφυλάκιο της Αττικής και τις δυνατότητες για πολιτιστικό τουρισμό, οινικό και γαστρονομικό τουρισμό, τις δραστηριότητες στη φύση, την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την κινηματογράφηση στην Αττική, όπως και για το πλούσιο γεωγραφικό χαρτοφυλάκιο της Αττικής, που εκτός από τουρισμό πόλεων περιλαμβάνει και εύκολες αποδράσεις στα νησιά της Αττικής, κ.ά.

Η δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης περιλάμβανε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων (workshops) με παρουσιάσεις των ΕΑΤΑ, Viator, Athens by Fork!, Destinations International, ΙΝΣΕΤΕ και Global Sustainable Tourism Council.

Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης επισήμανε σχετικά: “Διαρκής στόχος μας να καταστήσουμε την Αττική, έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε εντατικά, εστιάζοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιφέρειας μας αλλά και στην ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων”.

Από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Π.Α. συμμετείχαν οι κ.κ.: Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τον Τουρισμό της Π.Α., Αθηνά Κολυβά, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Π.Α., Μαρία Παντελούς, προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Π.Α. και Κατερίνα Κοντού, εισηγήτρια του Τμήματος Τουριστικής Προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Π.Α.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024