Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλον70 Χρόνια ΕΕΠΦ – Βραβείο 'Βύρων Αντίπας' στον Γιάννη Μπουτάρη
Περιβάλλον

70 Χρόνια ΕΕΠΦ – Βραβείο 'Βύρων Αντίπας' στον Γιάννη Μπουτάρη

Η ΕΕΠΦ απονέμει το βραβείο 'Βύρων Αντίπας' σε πρόσωπα ή μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν διακριθεί για τη διαχρονική προσφορά τους στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) διοργανώνει εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 19.00, για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ίδρυσή της. Είναι η παλαιότερη και ανελλιπώς δρώσα περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση, ζωντανή μνήμη της ελληνικής φύσης και των αγώνων για την προστασία της.

Tην εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα απονείμει το βραβείο “Βύρων Αντίπας” στον κ. Γιάννη Μπουτάρη για την μακρόχρονη προσφορά του στην προστασία της άγριας ζωής στη χώρα μας.

Ο Γιάννης Μπουτάρης -μεταξύ άλλων- είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, της πιο αναγνωρίσιμης και αξιόπιστης περιβαλλοντικής οργάνωσης της Ελλάδας (Awareness and Social Behaviour Index, 2012). Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι φιλόζωος. Ωστόσο, έχει δημιουργήσει ένα περιβαλλοντικό σχήμα στη Φλώρινα, τον τόπο του, το οποίο έχει αντίκτυπο στη ζωή των ντόπιων και στο βίωμα των επισκεπτών. Αυτός ήταν και ο σκοπός του, να αναδείξει την ομορφιά της άγριας ζωής και της φύσης που περιβάλλει το χωριό του, το Νυμφαίο, δημιουργώντας πόλο έλξης επισκεπτών, ώστε το χωριό να αναβιώσει οικονομικά μέσω του τουρισμού.

Η ΕΕΠΦ απονέμει το βραβείο “Βύρων Αντίπας” σε πρόσωπα ή μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν διακριθεί για τη διαχρονική προσφορά τους στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Μέχρι σήμερα έχει δοθεί σε σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρώην πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ κ. Μιχαήλ Δεκλερής, ο δρ. Luc Hoffmann φιλέλληνας και υπέρμαχος της ελληνικής φύσης, ο αείμνηστος δασάρχης Πάρνηθας Γιώργος Ντούρος κ.ά.

Για την ιστορία και τις δράσεις της ΕΕΠΦ, αλλά και για τις σημερινές προκλήσεις για την προστασία της φύσης, θα μιλήσει ο κ. Νίκος Πέτρου, πρόεδρος της ΕΕΠΦ και αντιπρόεδρος του παγκόσμιου Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024