Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλλάδα ψηφίζουν Αυστριακοί και Άγγλοι για διακοπές φέτος το καλοκαίρι
Τάσεις

Ελλάδα ψηφίζουν Αυστριακοί και Άγγλοι για διακοπές φέτος το καλοκαίρι

Τα άκρως ενθαρρυντικά αυτό στοιχεία προέκυψαν σε δύο δράσεις προβολής της Ελλάδας σε Αυστρία και Αγγλία από τις αντίστοιχες υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού(Αυστρίας και Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας) που πραγματοποιήθηκαν στις δύο χώρες το προηγούμενο διάστημα.

Εξαιρετικά είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό που έρχονται από την Αυστρία με τη ζήτηση  για τη φετινή τουριστική περίοδο να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Την ίδια στιγμή διαπιστώνεται ισχυρό ενδιαφέρον από τους βρετανούς για οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα καθώς συνεχίζεται η προβολή της χώρας μας στην βρετανική αγορά.

Τα άκρως ενθαρρυντικά αυτό στοιχεία προέκυψαν σε δύο δράσεις προβολής της Ελλάδας σε Αυστρία και Αγγλία από τις αντίστοιχες υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού (Αυστρίας και  Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας)  που πραγματοποιήθηκαν στις δύο χώρες το προηγούμενο διάστημα.

Αυστρία

Το 98% των πτήσεων charter από τη Δυτική Αυστρία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο του Innsbruck (πρωτεύουσα του Τυρόλου) έχουν ως προορισμό την Ελλάδα.

Αυτό προέκυψε στη  εκδήλωση προβολής της Ελλάδας  που συνδιοργάνωσε με τον μεγαλύτερο διοργανωτή ταξιδίων της Δυτικής Αυστρίας τον Ideal Tours, η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στις αρχές Μαΐου στους χώρους του αεροδρομίου του Innsbruck, παρουσία 120 πρακτόρων, στελεχών τουριστικών Γραφείων, εκπροσώπων του Αεροδρομίου του Τυρόλο και δημοσιογράφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση τουριστικού ενδιαφέροντος που διοργανώνεται στη χώρα μετά την πανδημία.

Την παρουσίαση ελληνικών προορισμών ακολούθησε η προβολή  φιλμ του ΕΟΤ και σειρά επαφών και συζητήσεων με παράγοντες της τουριστικής αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το αεροδρόμιο του Innsbruck συνδέεται απευθείας με 6 ελληνικούς προορισμούς: Καλαμάτα/Πελοπόννησος, Χαλκιδική, Καβάλα/Θάσος (νέος προορισμός για το 2022), Ήπειρος, Λευκάδα και Κεφαλονιά.

Η ζήτηση για Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αναμένεται η χρονική διεύρυνση του προγράμματος του Ideal Tours για το 2022, αλλά και η προσέλκυση άλλων διοργανωτών ταξιδίων.

Αξιοσημείωτο είναι  επίσης το γεγονός ότι το 90% των κρατήσεων πραγματοποιούνται μέσω τουριστικών Γραφείων και όχι διαδικτυακά,  σύμφωνα με την τάση που επικρατούσε προ πανδημίας.

Η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος αεροπορικός  ταξιδιωτικός προορισμός διακοπών από την Αυστρία και η χώρα που έχει κερδίσει για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη του κοινού μετά και την άψογη διαχείριση κατά τα δύο προηγούμενα έτη της ιδιαίτερης  κατάστασης που προέκυψε λόγω πανδημίας.

Βρετανία

Με τη συμμετοχή του ΕΟΤ σε δύο θεματικά road shows (Family & Mediterranean)  που απευθύνονταν στους σημαντικότερους TOs σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιήθηκαν τα Travel Bulletin Showcases σε Γλασκόβη (05/04/22) και  Southampton (16/05/22).

Τα δύο θεματικά road shows απευθύνονταν στους σημαντικότερους τουριστικούς πράκτορες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και διοργανώθηκαν από το επαγγελματικό περιοδικό “Travel Bulletin”.

Η Ελλάδα πρόβαλε το  εμπλουτισμένο τουριστικό της προϊόν σε Σκωτία και Νότια Αγγλία, επιδιώκοντας την ενδυνάμωση των επαγγελματικών σχέσεων με σημαντικό αριθμό ανώτερου επιπέδου τουριστικών πρακτόρων και επαγγελματιών τουρισμού που ειδικεύονται στις οικογενειακές διακοπές και στο χώρο ποιοτικού τουρισμού στη Μεσόγειο. Συμμετείχαν 70 επαγγελματίες του Τουρισμού συνολικά, από τις υψηλού εισοδήματος πόλεις της Γλασκώβης και του Southampton, όπως οι: Barrhead, TUI, Not Just Travel, Travel Planet Scotland, Kandala Travel κ.ά.

Τις εκδηλώσεις προλόγισαν η Jeanette Ratcliffe και ο Simon Eddolls, Publisher και Sales Director του Travel Bulletin αντιστοίχως, ενώ ακολούθησαν δεκάλεπτες παρουσιάσεις από εκπροσώπους προορισμών και εταιρειών, μεταξύ αυτών και του ΕΟΤ.

Ακολούθησε διαγωνισμός γνώσεων προς τους τουριστικούς πράκτορες, όπου καλούνταν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ως προς το ελληνικό τουριστικό προϊόν μεταξύ άλλων.

Τα  road shows πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας με το Travel Βulletin και στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία τόσο λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, αλλά και του μεγάλου αριθμού ερωτήσεων και ενδιαφέροντος για την Ελλάδα.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024