Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤα ευρωπαϊκά καλοκαιρινά ταξίδια επιστρέφουν για πρώτη φορά σε προπανδημικά επίπεδα
Τάσεις

Τα ευρωπαϊκά καλοκαιρινά ταξίδια επιστρέφουν για πρώτη φορά σε προπανδημικά επίπεδα

Η Squaremouth ανέλυσε τα ταξιδιωτικά δεδομένα για να αποκαλύψει τις τρέχουσες τάσεις που διαμορφώνουν τα καλοκαιρινά ταξίδια φέτος.

Περισσότεροι Αμερικανοί τουρίστες κατευθύνονται προς την Ευρώπη, από οποιονδήποτε άλλο προορισμό, αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την πλατφόρμα ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Squaremouth.com, τα ταξίδια σε ευρωπαϊκές χώρες πλησιάζουν, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπερνούν επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από το 2019.

Η Squaremouth ανέλυσε τα ταξιδιωτικά δεδομένα για να αποκαλύψει τις τρέχουσες τάσεις που διαμορφώνουν τα καλοκαιρινά ταξίδια φέτος.

Ευρωπαϊκά καλοκαιρινά ταξίδια που επιστρέφουν στην κανονικότητα
Πριν από την πανδημία, η Ευρώπη αποτελούσε περίπου το 50% όλων των καλοκαιρινών ταξιδιών που ασφαλίζονταν μέσω του Squaremouth. Αυτό το ποσοστό τελικά έπεσε περίπου στο 11% στα μέσα της πανδημίας, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του ’21.

Φέτος, τα ταξίδια στην Ευρώπη κορυφώνονται τον Σεπτέμβριο με 51%, και στη συνέχεια ξανά το επόμενο καλοκαίρι στο 52% όλων των ταξιδιών που έχουν κρατηθεί.

Οι ευρωπαϊκές χώρες ανακτούν δημοτικότητα
Η Ιταλία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Ιρλανδία ήταν ιστορικά οι πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές χώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με στοιχεία του Squaremouth.com, περισσότεροι ταξιδιώτες ασφαλίζουν ταξίδια στην Ιταλία και την Ελλάδα από τα χρόνια πριν από την πανδημία, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία εμφανίζονται ελαφρώς λιγότερο δημοφιλή από ό,τι το 2019.

Τα ευρωπαϊκά ταξίδια κοστίζουν περισσότερο από ό,τι πριν από την πανδημία
Το μέσο κόστος ενός καλοκαιρινού ταξιδιού στην Ευρώπη φέτος είναι 7.819 δολ., σύμφωνα με το Squaremouth.com. Αυτό είναι πάνω από 1.000 δολ. περισσότερο από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία, με μέσο κόστος 6.709 δολ. το 2019.

Τα διεθνή ταξίδια σε άνοδο αυτό το καλοκαίρι
Στο απόγειο της πανδημίας, περισσότεροι ταξιδιώτες έμειναν στις ΗΠΑ από ποτέ. Η Squaremouth ανέφερε μια διαίρεση σχεδόν 50/50 μεταξύ ταξιδιωτών που πηγαίνουν στο εξωτερικό και διαμένουν στην πολιτεία.

Με την επιστροφή των ευρωπαϊκών ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι, τα διεθνή ταξίδια συνολικά έχουν σχεδόν επιστρέψει στην κανονικότητα, αντιπροσωπεύοντας το 79% όλων των ταξιδιών που ασφαλίζονται στο Squaremouth.com. Συγκριτικά, το 84% των καλοκαιρινών ταξιδιών το 2019 ήταν σε διεθνείς προορισμούς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024