Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Μάιος 2022, 15:07

Συμμετοχή του κ. Δημήτρη Φραγκάκη σε συζήτηση στο Greek House Davos, με θέμα 'Μετασχηματισμός του Τουρισμού για τη Δράση για το κλίμα: Ένα νέο μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης'.


Στο Νταβός της Ελβετίας βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης για να πάρει μέρος στο World Economic Forum 2022, που πραγματοποιείται από 22 έως 26 Μαΐου 2022.
 
Οι εργασίες του φετινού Forum αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο πολύ ταραγμένη οικονομικά και κοινωνικά: από τη μια η γεωπολιτική κρίση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, από την άλλη η ύφεση της πανδημίας του κορωνοϊού και οι προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας και το μεγάλο θέμα της κλιματικής κρίσης που ταλανίζει όλον τον πλανήτη.

Στο πλαίσιο του Greek House Davos, την Τρίτη 24 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, o γενικός γραμματέας του ΕΟΤ θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα “Μετασχηματισμός του τουρισμού για τη Δράση για το κλίμα: Ένα νέο μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης” μαζί με τον πρόεδρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Ριχάρδο Λαμπίρη και τον Joe Gebbia, συνιδρυτή και CEO της Airbnb. Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, ένας από τους βασικούς πόλους ανάπτυξης της στρατηγικής του ΕΟΤ για την επόμενη δεκαετία, είναι κι ένα από τα κεντρικά θέματα που απασχολούν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Είναι η πρώτη φορά φέτος που η Ελλάδα θα έχει οργανωμένη και θεσμική παρουσία στο World Economic Forum μέσα από το Greek House Davos. Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που έχει ως στόχο την προώθηση της Ελλάδας στο Forum ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ανάπτυξης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top