Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Η Ελλάδα στους κορυφαίους διεθνείς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με το Forbes Advisor

Κωνσταντίνα Τζιούπη - 24 Μάιος 2022, 12:04

Το 79% των αγορών ταξιδιωτικής ασφάλισης από 1η Ιουνίου 2022 έως την αμερικανική 'Ημέρα Εργασίας' (Labor Day) στις 5 Σεπτεμβρίου αφορούν σε διεθνή ταξίδια. Η Ιταλία είναι ο Νο1 διεθνής προορισμός για καλοκαιρινά ταξίδια φέτος, από το Νο10 που ήταν πέρυσι. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση.


Τα τελευταία χρόνια στην πορεία για τη “νέα κανονικότητα” ήταν δύσκολα και ενώ πολλοί Αμερικανοί σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι, οι ανησυχίες για τον COVID-19, το κόστος των διακοπών και τον οικογενειακό προϋπολογισμό παραμένουν. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Forbes Advisor, περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς παραθεριστές επηρεάστηκαν για τα καλοκαιρινά τους ταξίδια για διάφορους λόγους.

Μερικά από τα πιο σημαντικά ευρήματα είναι :

  • Το κόστος και ο COVID-19  επηρεάζει τα πλάνα των καλοκαιρινών διακοπών.
  • Το 54% των καλοκαιρινών παραθεριστών που ρωτήθηκαν είπαν ότι το κόστος των διακοπών επηρεάζει τα καλοκαιρινά τους ταξιδιωτικά σχέδια.
  • Το 50% αναφέρει ότι οι ανησυχίες για τον COVID-19 και τα οικονομικά τους ελήφθησαν υπόψη κατά τον προγραμματισμό των διακοπών.
  • Το 41% ​​είπε ότι η ασφάλεια σε άλλες χώρες και ο διαθέσιμος χρόνος άδειας από τη δουλειά επηρέασαν τα καλοκαιρινά του ταξιδιωτικά σχέδια.
  • Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος δήλωσαν ότι μείωσαν τον αρχικό προϋπολογισμό των ταξιδιών τους 1.636 δολ. κατά μέσο όρο.
  • Η επιλογή ενός λιγότερο ακριβού προορισμού (45%) είναι η πιο δημοφιλής τακτική για τη μείωση του κόστους, ακολουθούμενη από λιγότερα ταξίδια (37%) και ταξίδα σε κοντινότερες αποστάσεις (35%).
  • Μόνο το 12% των καλοκαιρινών παραθεριστών θα αποκαλούσε τα ταξίδια τους “ακριβά”, ενώ το 41% ​​δηλώνει ότι η τιμή των διακοπών τους είναι “μέση” και το 30% θεωρεί το ταξίδι του ως “φθηνό/οικονομικό”.
  • Το 42% λέει ότι θα ξοδέψει περισσότερα σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι φέτος από πέρυσι, ενώ το 28% θα ξοδέψει λιγότερα.
  • Μεταξύ των παραθεριστών που αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλιση, το μέσο κόστος ενός καλοκαιρινού ταξιδιού εντός των ΗΠΑ ανέρχεται περίπου σε 7.000 δολ., με τα διεθνή ταξίδια να ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 7.600 δολ.

Οι κορυφαίοι προορισμοί καλοκαιρινών διακοπών


Το 79% των αγορών ταξιδιωτικής ασφάλισης για ταξίδια από την 1η Ιουνίου 2022 έως την Labor Day είναι για διεθνή ταξίδια. Η Ιταλία είναι ο Νο1 διεθνής προορισμός για καλοκαιρινά ταξίδια φέτος, από το Νο10 που ήταν πέρυσι. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top