Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς'Στοπ' της Σαουδικής Αραβίας για ταξίδια προς Τουρκία και άλλες 15 χώρες λόγω COVID-19
Ταξιδιωτική οδηγία

'Στοπ' της Σαουδικής Αραβίας για ταξίδια προς Τουρκία και άλλες 15 χώρες λόγω COVID-19

Περίπου 800.000 Σαουδάραβες ταξιδεύουν στην Τουρκία κάθε καλοκάιρι για διακοπές, κάτι που με την πρόσφατη απαγόρευση ανοίγει 'παράθυρο' ευκαιρίας για την Ελλάδα.

Λόγω της εκ νέου έξαρσης του COVID-19 και την ταχεία αύξηση του αριθμού των καθημερινών κρουσμάτων διεθνώς τις τελευταίες εβδομάδες, η Σαουδική Αραβία έχει απαγορεύσει στους πολίτες της να ταξιδεύουν σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι 16 χώρες στις οποίες απαγορεύεται στους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας να ταξιδεύουν είναι: Ινδία, Λίβανος, Τουρκία, Συρία, Τουρκία, Ιράν, Αφγανιστάν, Υεμένη, Σομαλία, Αιθιοπία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λιβύη, Ινδονησία, Βιετνάμ, Αρμενία, Λευκορωσία, και Βενεζουέλα.

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας έχει διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα. Ο Abdullah Asiri, αναπλ. υπουργός Υγείας (για την προληπτική υγεία), δήλωσε ότι το βασίλειο έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να ανακαλύπτει τυχόν ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων και επίσης να καταπολεμήσει τη λοίμωξη, εάν εμφανιστεί κρούσμα. “Μέχρι τώρα, τα κρούσματα μετάδοσης μεταξύ ανθρώπων είναι πολύ περιορισμένα, και ως εκ τούτου η πιθανότητα εμφάνισης εστιών από αυτήν, ακόμη και σε χώρες που έχουν εντοπίσει κρούσματα, είναι πολύ χαμηλή”, πρόσθεσε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024