Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑπό τουριστικό νησί σε λιμάνι ελεύθερου εμπορίου – Η μεταμόρφωση του Hainan στα μάτια τριών Ιταλών
Προορισμός

Από τουριστικό νησί σε λιμάνι ελεύθερου εμπορίου – Η μεταμόρφωση του Hainan στα μάτια τριών Ιταλών

Η Haikou έχει επίσης κάνει μεγάλες βελτιώσεις τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια όσον αφορά στις υποδομές, τα νέα εμπορικά κέντρα, την ψυχαγωγία και στα εστιατόρια.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, μεγάλες αλλαγές έχουν λάβει χώρα στην τροπική νησιωτική επαρχία Hainan της Κίνας, η οποία πλέον εξελίσσεται στο μεγαλύτερο λιμάνι ελεύθερου εμπορίου της χώρας. Η μεταμόρφωση έχει αφήσει έντονη εντύπωση στους ανθρώπους που ζουν στο Hainan, συμπεριλαμβανομένων των Ιταλών που έχουν εγκατασταθεί στο νησί.

Όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr, ο Stefano Fedi από τη Φλωρεντία ίδρυσε την εταιρεία συμβούλων μόδας στο Haikou, την πρωτεύουσα του Hainan το 2018, τη χρονιά κατά την οποία το Hainan έγινε πιλοτική ζώνη ελεύθερου εμπορίου και άρχισε να εξερευνά την κατασκευή λιμανιών ελεύθερου εμπορίου.

Στην πραγματικότητα, ο βαθύς δεσμός του Stefano με τον Hainan χρονολογείται πριν από πολλά χρόνια. Το 2006, ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα, πήγε την οικογένειά του στο Hainan για διακοπές.

“Απολαύσαμε πολύ εκείνη τη στιγμή, οπότε αρχίσαμε να επιστρέφουμε κάθε δύο χρόνια”, είπε, σημειώνοντας ότι η οικογένειά του είχε μια πολύ καλή ανάμνηση στο Hainan. “Έχω δει τη μεταμόρφωση πριν από 16 χρόνια”, θυμάται, αναφέροντας ότι εκείνη την εποχή τα ξενοδοχεία στο Yalong Bay ήταν πολύ λίγα. Αλλά τώρα η αλλαγή είναι εκπληκτική καθώς όλο και περισσότερα ξενοδοχεία, θέρετρα και επαγγελματικές εγκαταστάσεις έχουν εμφανιστεί στον κόλπο Haitang.

Είπε ότι η Haikou έχει επίσης κάνει μεγάλες βελτιώσεις τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια όσον αφορά στις υποδομές, στα νέα εμπορικά κέντρα, στην ψυχαγωγία και στα εστιατόρια. “Μπορούμε να δούμε την ανάπτυξη της πόλης πολύ καλά”.

Για την κατασκευή του λιμανιού ελεύθερου εμπορίου, ο Stefano πιστεύει ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ξένες εταιρείες. Είπε ότι το Χονγκ Κονγκ έχει συμβάλει καθοριστικά στο να βοηθήσει ξένες εταιρείες να προσεγγίσουν την κινεζική αγορά και σήμερα η Hainan άρχισε να διαδραματίζει τον ίδιο ρόλο χάρη στην κατασκευή του λιμανιού ελεύθερου εμπορίου.

Ο Nicola Zanella από τη Ραβέννα της Ιταλίας ζει στο Hainan εδώ και περίπου 12 χρόνια. Κάνει σέρφινγκ από τα 13 του περίπου, και εξασκεί το άθλημα για περισσότερα από 40 χρόνια. Τώρα είναι ο επικεφαλής εκπαιδευτής της εθνικής ομάδας σέρφινγκ της Zhejiang.

Όταν ήρθε για πρώτη φορά στο Hainan το 2010 με το World Surf League για έναν διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στον κόλπο Riyue στο Wanning, μια παραθαλάσσια πόλη στο ανατολικό Hainan, ερωτεύτηκε αυτό το όμορφο τροπικό νησί. “Μου αρέσουν πολύ οι συνθήκες σερφ εδώ στο Hainan. Έχει ζεστό καιρό και τα κύματα είναι πολύ καλά”, είπε. “Έχω βρει καλές ευκαιρίες για δουλειά εδώ, οπότε αποφάσισα να μείνω”.

Τα τελευταία 12 χρόνια, ο Nicola έχει δει τις μεγάλες αλλαγές του Hainan, ειδικά την ανάπτυξη της βιομηχανίας του σερφ. Πριν από περίπου 12 χρόνια, υπήρχαν λίγοι σέρφερ στο νησί, αλλά τώρα είναι χιλιάδες, είπε ο Nicola, προσθέτοντας ότι από μια μικρή δραστηριότητα που απολάμβανε μια πολύ στενή ομάδα φίλων μετατράπηκε σε μια εμπορική δραστηριότητα με εκατοντάδες σχολές surf, εθνικές και περιφερειακές ομάδες και συλλόγους σερφ και διαγωνισμούς. Ο κόλπος Riyue ήταν μια πολύ μικρή κοινότητα ψαράδων και τώρα είναι το επίκεντρο του σερφ στην Κίνα, συνέχισε.

Μιλώντας για την πατρίδα του, ο Nicola είπε ότι αν και είναι επίσης τουριστική περιοχή, οι υποδομές δεν έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια. Αλλά στο Hainan, “αν δεν πάτε κάπου για μερικά χρόνια και μετά επιστρέψετε, ίσως να μην μπορείτε καν να το αναγνωρίσετε, γιατί έχει αλλάξει τόσο πολύ”.

Στα μάτια του, η κατασκευή λιμανιού ελεύθερων συναλλαγών θα φέρει όχι μόνο περισσότερους τουρίστες, αλλά και περισσότερους επιχειρηματίες που θέλουν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις στο Hainan. “Σίγουρα θα φέρει οφέλη στην οικονομία του νησιού και στη χώρα”, είπε.

Ο Daniele Vacca, ιδιοκτήτης και επικεφαλής σεφ ενός ιταλικού εστιατορίου που βρίσκεται στην παραλία του Sanya Bay στη Sanya, εκπλήρωσε το όνειρό του στο νησί. Κάποτε ένας σεφ ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, ο Daniele από τη Σαρδηνία της Ιταλίας, είχε εργαστεί σε πολλές χώρες, όπως η Βρετανία, η Ταϊλάνδη και το Κατάρ. Εκτίμησε την ευκαιρία να γνωρίσει νέους πολιτισμούς, νέες γλώσσες και νέους ανθρώπους.

Όταν ήρθε στη Sanya από τη Ντόχα το 2015, ερωτεύτηκε αυτή την τροπική παραθαλάσσια πόλη και δεν έφυγε ποτέ, γιατί εδώ βρήκε τη γυναίκα του Tessa, μια Κινέζα. Το 2018, ο Daniele και η Tessa αποφάσισαν να ανοίξουν ένα εστιατόριο με το όνομα “Cucina”, που σημαίνει κουζίνα στα ιταλικά. “Είναι όνειρό μου, ως σεφ, να έχω το δικό μου εστιατόριο”, είπε ο Daniele. “Λατρεύω τη Sanya και είναι ένα μέρος γεμάτο ευκαιρίες”.

Πιστεύει ότι η Sanya είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Κίνα, ενώ το Hainan είναι επίσης ένα λιμάνι ελεύθερου εμπορίου, που σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους που έρχονται στο νησί.

Έχοντας ζήσει στη Sanya για περισσότερα από έξι χρόνια, ο Daniele έχει δει την ανάπτυξη της πόλης με νέα κτίρια και πάρκα να ξεφυτρώνουν σχεδόν καθημερινά. “Το περιβάλλον είναι καλύτερο και η κυβέρνηση έχει επενδύσει πολλά όχι μόνο σε κανονικές υποδομές, αλλά και σε υπηρεσίες για τους πολίτες”, είπε.

Ο Daniele και η σύζυγός του είχαν προγραμματίσει να ανοίξουν ένα δεύτερο ιταλικό εστιατόριο με ιταλικό street food σε έναν άλλο κόλπο στη Sanya. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας COVID-19, το σχέδιο έχει τεθεί σε αναμονή. “Μόλις δούμε μια μικρή ευκαιρία και η οικονομία γίνει πιο σταθερή, θα ανοίξουμε το εστιατόριό μας”, είπε ο Daniele.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024