Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης: 'Η εργασιακή καθημερινότητα στους τουριστικούς προορισμούς δε συνάδει με την εποχή μας'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Μάιος 2022, 15:31

'Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο να κρύβει το πρόβλημα, να το υποβαθμίζει ή να κάνει πως δεν βλέπει. Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του φετινού καλοκαιριού και τα προβλήματα αντί να μειώνονται, πολλαπλασιάζονται', λέει ο βουλευτής Ν. Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.


“Οι άθλιες συνθήκες διαμονής των εργαζομένων και ο Μεσαίωνας, όσον αφορά στα δικαιώματά τους που μαρτυρούν καθημερινά απασχολούμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, δεν τιμούν την τουριστική μας παράδοση. Δεν είναι καθόλου παράλογο λοιπόν που με τις επικρατούσες συνθήκες, ο κλάδος αυτός που σημαίνει τόσα πολλά για την εθνική μας οικονομία να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στελέχωσης των θέσεων εργασίας και συνεπώς εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά και ποιοτικής παροχής υπηρεσιών”. Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Νομού Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

“Οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Τουρισμού ως προς το πρώτο θετικό κύμα επισκεψίμοτητας της χώρας μας μπορεί να είναι ενθαρρυντικές ωστόσο, δε συνοδεύονται από καμία πρόβλεψη άμεσης αντιμετώπισης και λήψης ειδικών μέτρων για την αλλαγή της σημερινής δύσκολης κατάστασης.

Ο τουρισμός μας, έχουμε τονίσει επανειλημμένα πως είναι οι άνθρωποί του. Χωρίς αυτούς, οι επισκέπτες μας δεν μπορούν να εισπράξουν τη φιλοξενία που έχει τη δυνατότητα να παράσχει η Ελλάδα και η τουριστική και επισιτιστική μας επιχειρηματικότητα.

Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο να κρύβει το πρόβλημα, να το υποβαθμίζει ή να κάνει πως δεν βλέπει. Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του φετινού καλοκαιριού και τα προβλήματα αντί να μειώνονται, πολλαπλασιάζονται.

Η αξίωση των εργαζομένων σε καλύτερους όρους εργασίας και σε πλήρη εργασιακά δικαιώματα είναι κάτι παραπάνω από δικαίωμα. Είναι καθήκον, το οποίο συμμερίζεται και υποστηρίζει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top