Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλ. Αυλωνίτης: 'Η εργασιακή καθημερινότητα στους τουριστικούς προορισμούς δε συνάδει με την εποχή μας'
Τουριστική πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης: 'Η εργασιακή καθημερινότητα στους τουριστικούς προορισμούς δε συνάδει με την εποχή μας'

'Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο να κρύβει το πρόβλημα, να το υποβαθμίζει ή να κάνει πως δεν βλέπει. Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του φετινού καλοκαιριού και τα προβλήματα αντί να μειώνονται, πολλαπλασιάζονται', λέει ο βουλευτής Ν. Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

“Οι άθλιες συνθήκες διαμονής των εργαζομένων και ο Μεσαίωνας, όσον αφορά στα δικαιώματά τους που μαρτυρούν καθημερινά απασχολούμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, δεν τιμούν την τουριστική μας παράδοση. Δεν είναι καθόλου παράλογο λοιπόν που με τις επικρατούσες συνθήκες, ο κλάδος αυτός που σημαίνει τόσα πολλά για την εθνική μας οικονομία να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στελέχωσης των θέσεων εργασίας και συνεπώς εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά και ποιοτικής παροχής υπηρεσιών”. Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Νομού Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

“Οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Τουρισμού ως προς το πρώτο θετικό κύμα επισκεψίμοτητας της χώρας μας μπορεί να είναι ενθαρρυντικές ωστόσο, δε συνοδεύονται από καμία πρόβλεψη άμεσης αντιμετώπισης και λήψης ειδικών μέτρων για την αλλαγή της σημερινής δύσκολης κατάστασης.

Ο τουρισμός μας, έχουμε τονίσει επανειλημμένα πως είναι οι άνθρωποί του. Χωρίς αυτούς, οι επισκέπτες μας δεν μπορούν να εισπράξουν τη φιλοξενία που έχει τη δυνατότητα να παράσχει η Ελλάδα και η τουριστική και επισιτιστική μας επιχειρηματικότητα.

Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο να κρύβει το πρόβλημα, να το υποβαθμίζει ή να κάνει πως δεν βλέπει. Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του φετινού καλοκαιριού και τα προβλήματα αντί να μειώνονται, πολλαπλασιάζονται.

Η αξίωση των εργαζομένων σε καλύτερους όρους εργασίας και σε πλήρη εργασιακά δικαιώματα είναι κάτι παραπάνω από δικαίωμα. Είναι καθήκον, το οποίο συμμερίζεται και υποστηρίζει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024