Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Ανάκαμψη (+316%) της ζήτησης για Αθήνα το α' 4μηνο του 2022 σε σχέση με το 2021

Τατιάνα Ρόκου - 27 Μάιος 2022, 16:12

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διαμονή στην Αθήνα προέρχεται από τις πολιτείες Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη, Φλόριντα, Τέξας και Οχάιο.


Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες στο πλαίσιο της έρευνας και προετοιμασίας του ταξιδιού τους, μεταξύ των οποίων των οποίων περιλαμβάνεται και η έρευνα / αναζήτηση για διαμονή, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για διαμονή στην Αθήνα, τόσο χρονολογικά όσο και ανά χώρα προέλευσης.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από το 2019 μέχρι και το α’ τετράμηνο του 2022, η εταιρεία Tourix εξήγαγε χρήσιμα στοιχεία:


3+1 Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την Αθήνα (Επικαιροποιημένα στοιχεία - Μάιος 2022):

  • Με βάση το Δείκτη Ανάκαμψης μελετάται η ποσοστιαία μεταβολή του όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων που γινονται διεθνώς για διαμονή στην Αθήνα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αλλά και με το 2019 που αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον τουρισμό. Παρατηρείται πως για το α’ τετράμηνο του 2022 υπάρχει σημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στην Αθήνα κατά 316% σε σχέση με το 2021 και αύξηση κατά 36% σε σχέση με το 2019.
  • Το α’ τετράμηνο 2022, οι 4 κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Αθήνα είναι οι ΗΠΑ με διαφορά και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία.
  • Σε σχέση με το α’ τετράμηνο του 2019, οι περισσότερες χώρες που περιλαμβάνονται στην έρευνα, εμφανίζουν αύξηση των αναζητήσεων για διαμονή στην Αθήνα, με τη μεγαλύτερη αύξηση να παρουσιάζουν οι ΗΠΑ (75%), το Ηνωμένο Βασίλειο (61%) και η Γερμανία (55%). Αντίθετα, για δύο χώρες παρατηρήθηκε μικρή μείωση στο σύνολο των αναζητήσεων κατά 1% από την Κύπρο και 3% από την Ιταλία.
  • Όσον αφορά στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διαμονή στην Αθήνα προέρχεται από τις παρακάτω πολιτείες: Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη, Φλόριντα, Τέξας και Οχάιο.
Η έρευνα αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, με σκοπό την αξιοποίηση και ανάλυση εξειδικευμένων δεδομένων για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με τις τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 2.675 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στον εκάστοτε προορισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top