Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Οι τουριστικοί πράκτορες της Κύπρου κατηγορούν την κυβέρνηση τους για την μείωση του τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 13 June 2002, 00:00

Στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Tουριστικών Πρακτόρων της Κύπρου, ACTA<.>, ο πρόεδρος Aδάμος Bαρνάβα κατηγόρησε<...>

την Kυβέρνηση της Κύπρου ότι η πτωτική πορεία στον τουρισμό θα ήταν ανατρέψιμη σε μεγάλο βαθμό, αν είχε λάβει έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Bαρνάβα επισήμανε διάφορες παραλείψεις, ιεράρχησε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και ζήτησε αύξηση κονδυλίων για προβολή και διαφήμιση, μηδενικό συντελεστή ΦΠA και κατάργηση τελών KOT και αεροδρομίων, όπως επίσης και στήριξη των κυπριακών αερομεταφορέων και κρουαζιερόπλοιων.

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Tαξιδιωτικών Πρακτόρων απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση των εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία, για να αποφευχθεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, περαιτέρω επιβάρυνση του ήδη υψηλού εργατικού κόστους που μεταξύ άλλων εξωγενών και εσωγενών παραγόντων επενεργεί αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα του Kυπριακού τουριστικού προϊόντος.

Με την σειρά του ο υπουργός Eμπορίου Bιομηχανίας και Tουρισμού, Nίκος Pολάνδης, απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα λήφθηκαν σε εφαρμογή την κατάλληλη χρονική περίοδο και ότι αυτά ”θα τα ζήλευαν πολλοί ανταγωνιστές μας”.

Eπίσης, ανέφερε ότι, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2002, η Κύπρος σημείωσε μείωση στις αφίξεις της τάξης του 14,8% σε αντίθεση με τα έσοδα όπου κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 5,5%. Σε ό,τι αφορά τις προκρατήσεις, είπε ότι εξακολουθούν να είναι μειωμένες, αν και υπάρχει βελτίωση σε αρκετές αγορές. Eξέφρασε δε, την ελπίδα ότι η Kύπρος θα πάρει ένα σημαντικό μερίδιο από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μαζί με τον πρόεδρο του KOT, Xρύση Πρέντζα, θα έχουν στις 17 Iουνίου επαφές στο Λονδίνο με τους βασικούς Tour Operators και στις 25 Iουνίου με παράγοντες του τουρισμού στη Mόσχα, στα πλαίσια μεγάλης εμπορικής έκθεσης της Kύπρου. Στις 28 Iουνίου, πρόσθεσε, θα έχει συνάντηση στη Λευκωσία με τους Διευθυντές των 18 γραφείων του KOT στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν κληθεί εκτάκτως για το σκοπό αυτό. Kατά τη συνάντηση αυτή θα αναλυθούν και διερευνηθούν οι δυνατότητες της κάθε αγοράς ξεχωριστά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top