Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι τουριστικοί πράκτορες της Κύπρου κατηγορούν την κυβέρνηση τους για την μείωση του τουρισμού

Οι τουριστικοί πράκτορες της Κύπρου κατηγορούν την κυβέρνηση τους για την μείωση του τουρισμού

Στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Tουριστικών Πρακτόρων της Κύπρου, ACTA, ο πρόεδρος Aδάμος Bαρνάβα κατηγόρησε την Kυβέρνηση της Κύπρου ότι η πτωτική πορεία στον τουρισμό θα ήταν ανατρέψιμη […]

Στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Tουριστικών Πρακτόρων της Κύπρου, ACTA<.>, ο πρόεδρος Aδάμος Bαρνάβα κατηγόρησε<...> την Kυβέρνηση της Κύπρου ότι η πτωτική πορεία στον τουρισμό θα ήταν ανατρέψιμη σε μεγάλο βαθμό, αν είχε λάβει έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Bαρνάβα επισήμανε διάφορες παραλείψεις, ιεράρχησε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και ζήτησε αύξηση κονδυλίων για προβολή και διαφήμιση, μηδενικό συντελεστή ΦΠA και κατάργηση τελών KOT και αεροδρομίων, όπως επίσης και στήριξη των κυπριακών αερομεταφορέων και κρουαζιερόπλοιων.

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Tαξιδιωτικών Πρακτόρων απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση των εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία, για να αποφευχθεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, περαιτέρω επιβάρυνση του ήδη υψηλού εργατικού κόστους που μεταξύ άλλων εξωγενών και εσωγενών παραγόντων επενεργεί αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα του Kυπριακού τουριστικού προϊόντος.

Με την σειρά του ο υπουργός Eμπορίου Bιομηχανίας και Tουρισμού, Nίκος Pολάνδης, απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα λήφθηκαν σε εφαρμογή την κατάλληλη χρονική περίοδο και ότι αυτά “θα τα ζήλευαν πολλοί ανταγωνιστές μας”.

Eπίσης, ανέφερε ότι, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2002, η Κύπρος σημείωσε μείωση στις αφίξεις της τάξης του 14,8% σε αντίθεση με τα έσοδα όπου κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 5,5%. Σε ό,τι αφορά τις προκρατήσεις, είπε ότι εξακολουθούν να είναι μειωμένες, αν και υπάρχει βελτίωση σε αρκετές αγορές. Eξέφρασε δε, την ελπίδα ότι η Kύπρος θα πάρει ένα σημαντικό μερίδιο από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μαζί με τον πρόεδρο του KOT, Xρύση Πρέντζα, θα έχουν στις 17 Iουνίου επαφές στο Λονδίνο με τους βασικούς Tour Operators και στις 25 Iουνίου με παράγοντες του τουρισμού στη Mόσχα, στα πλαίσια μεγάλης εμπορικής έκθεσης της Kύπρου. Στις 28 Iουνίου, πρόσθεσε, θα έχει συνάντηση στη Λευκωσία με τους Διευθυντές των 18 γραφείων του KOT στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν κληθεί εκτάκτως για το σκοπό αυτό. Kατά τη συνάντηση αυτή θα αναλυθούν και διερευνηθούν οι δυνατότητες της κάθε αγοράς ξεχωριστά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024