Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάγκη τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό υπαίθρου
Τουριστική πολιτική

Ανάγκη τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό υπαίθρου

Σύμφωνα με την γενική γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου αποτελεί ήδη αντικείμενο επεξεργασίας από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού.

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ) κ.κ. Στέφανο Σιδηρόπουλο και Μάνο Παναγιωτάκη αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕΥΔΑ έκαναν μια παρουσίαση των δράσεων των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Σύνδεσμο και εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου τους. Κυριότερο θέμα αναδείχθηκε η αναγκαιότητα τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου με σκοπό την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την περαιτέρω προβολή και ανάπτυξη της συγκεκριμένης ειδικής μορφής τουρισμού.  

Η κα Αναστασοπούλου επισήμανε ότι ο ΣΕΤΕΥΔΑ αποτελεί ένα σημαντικό εταίρο για την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου και του αθλητικού τουρισμού και εξέθεσε αναλυτικά τις ενέργειες που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται να γίνουν από το Υπουργείο στο πλαίσιο της προώθησης των υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής. Ειδικότερα, η γενική γραμματέας αναφέρθηκε στην τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, η οποία αποτελεί ήδη αντικείμενο επεξεργασίας από τις υπηρεσίες του υπουργείου και διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στην ολοκλήρωση της εν λόγω διαδικασίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024