Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου με τον Οργανισμό Τουρισμού Αλσατίας
Κύπρος

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου με τον Οργανισμό Τουρισμού Αλσατίας

Στο μνημόνιο δηλώνεται η δέσμευση για στενή συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ Κύπρου και Αλσατίας, όπως οι οινικές διαδρομές, η γαστρονομία, ο περιπατητικός και ποδηλατικός τουρισμός, ο τουρισμός υπαίθρου, τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, τα Colourful Villages, η αυθεντικότητα του τουριστικού προϊόντος κ.λπ.

Σε συνέχεια επίσκεψης του υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου στη Γαλλία, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αντιπροσωπεία του υφυπουργείου με επικεφαλής τον υφυπουργό, επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εκ νέου τη χώρα για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Alsace Destination Tourisme (Οργανισμός Τουρισμού Αλσατίας). Η υπογραφή του μνημονίου έγινε στην παρουσία δημάρχων και φορέων τουρισμού της Αλσατίας, καθώς και δημοσιογράφων.

Στο μνημόνιο δηλώνεται η δέσμευση για στενή συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ Κύπρου και Αλσατίας, όπως οι οινικές διαδρομές, η γαστρονομία, ο περιπατητικός και ποδηλατικός τουρισμός, ο τουρισμός υπαίθρου, τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, τα Colourful Villages, η αυθεντικότητα του τουριστικού προϊόντος κ.λπ.

Με την ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου, ο κ. Περδίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας και ενημέρωσε για τις ενέργειες που γίνονται στην Κύπρο για εμπλουτισμό και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού και την προώθηση των σημάτων ποιότητας (labels).

Σημειώνεται ότι το μνημόνιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθότι πέραν των ουσιαστικών προνοιών του, αποτελεί και την πρώτη συμφωνία του είδους που έγινε με ευρωπαϊκό κράτος από πλευράς του Οργανισμού Τουρισμού της Αλσατίας.

Σε μια άλλη εξέλιξη που αφορά την τουριστική συνεργασία Κύπρου – Γαλλίας, ο γενικός γραμματέας Γάλλων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Jurgen Bachmann (Le Syndicat des Entreprises du Tour-Operating) βρέθηκε πρόσφατα στην Κύπρο και προέβη σε παρουσίαση με τίτλο “Exploring the French Outbound Tourist Market”, προς τους τουριστικούς φορείς του τόπου, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι τουριστικοί φορείς για αποτελεσματικούς τρόπους διείσδυσης στη γαλλική αγορά, αλλά και για τις προσδοκίες, ανάγκες και απαιτήσεις των Γάλλων επισκεπτών από τους προορισμούς που επιλέγουν για διακοπές.

Στα πλαίσια περαιτέρω προβολής της Κύπρου στο κοινό της Γαλλίας, το Υφυπουργείο Τουρισμού θα φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες 20 δημοσιογράφους έγκριτων ΜΜΕ της Γαλλίας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό προϊόν της Κύπρου και να προβάλουν την τουριστική μας ταυτότητα στη γαλλική αγορά.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού θα συμμετέχει το Σεπτέμβριο, με δικό του περίπτερο και αυξημένο αριθμό συνεκθετών, στην τουριστική έκθεση IFTM 2022 του Παρισιού, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Γαλλίας.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024