Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈλ. Κουντουρά: 'Απαιτείται προϋπολογισμός για τον τουρισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο'
Ευρωπαϊκή Ένωση

Έλ. Κουντουρά: 'Απαιτείται προϋπολογισμός για τον τουρισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο'

Η ευρωβουλευτής τόνισε ότι το ζήτημα της συνδεσιμότητας και μάλιστα των απευθείας πτήσεων είναι βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κα Έλενα Κουντουρά προήδρευσε στη συνεδρίαση της Tourism Task Force της Επιτροπής #TRAN του Ευρωκοινοβουλίου με προσκεκλημένους φορείς του ευρωπαϊκού τουριστικού κλάδου, κατά την οποία συζητήθηκαν οι ανάγκες και προκλήσεις στη διατήρηση της ανταγωνιστικής θέσης της Ευρώπης ως του πρώτου παγκόσμιου προορισμού.

Στην παρέμβασή της η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στην ανάγκη ίδρυσης ευρωπαϊκού οργανισμού για τον τουρισμό και ειδικού προϋπολογισμού στήριξης του κλάδου. “Θέλουμε ασφάλεια και, φυσικά, μετάβαση στη βιωσιμότητα και τη νέα ψηφιακή εποχή”, δήλωσε. “Πιστεύω ότι το πάγιο αίτημά μας για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργανισμού για τον τουρισμό, σε συνδυασμό με έναν προϋπολογισμό για τον τουρισμό θα πρέπει να το αναδεικνύουμε και να το υπενθυμίζουμε στην Επιτροπή σε κάθε ευκαιρία“.

Ακόμη, η κα Κουντουρά τόνισε ότι το ζήτημα της συνδεσιμότητας και μάλιστα των απευθείας πτήσεων είναι βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024