Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΠαράταση της ισχύος του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού COVID-19 για ένα χρόνο
Ευρωπαϊκή Ένωση

Παράταση της ισχύος του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού COVID-19 για ένα χρόνο

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε προσωρινή πολιτική συμφωνία για την επέκταση -έως τις 30 Ιουνίου 2023- του κανονισμού θέσπισης του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ για τον COVID-19.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο συμφώνησαν για την επέκταση του κανονισμού για τη θέσπιση του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ για τον COVID. Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-10 έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο κανονισμός για τη θέσπιση του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ θα παραταθεί κατά ένα έτος, έως τις 30 Ιουνίου 2023. Η παράταση του κανονισμού θα διασφαλίσει ότι οι ταξιδιώτες της ΕΕ καθώς και όσοι από τρίτες χώρες είναι συνδεδεμένοι στο σύστημα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ για ταξίδια εντός της Ένωσης σε κράτη μέλη όπου απαιτούνται αυτά τα ταξιδιωτικά πιστοποιητικά. Εάν το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση, ο κανονισμός μπορεί επίσης να καταργηθεί νωρίτερα.

Εκτός από την παράταση, οι συν-νομοθέτες συμφώνησαν επίσης:

  • στην υποχρέωση της Επιτροπής να υποβάλει λεπτομερή έκθεση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η έκθεση αυτή θα μπορούσε να συνοδεύεται από νομοθετικές προτάσεις που θα επιτρέψουν μια νέα αξιολόγηση της ανάγκης κατάργησης ή διατήρησης του πιστοποιητικού, ανάλογα με τις εξελίξεις στην υγειονομική κατάσταση.
  • στη διευκρίνιση ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να αντικατοπτρίζουν όλες τις χορηγούμενες δόσεις, ανεξάρτητα από το κράτος-μέλος στο οποίο οι άνθρωποι έλαβαν τον εμβολιασμό τους.
  • στη δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού ανάκτησης μετά από εξέταση τεστ αντιγόνου
  • στην επέκταση του εύρους των εγκεκριμένων τεστ αντιγόνου που χρησιμοποιούνται, για να πληρούν τις προϋποθέσεις για πιστοποιητικό COVID-19·
  • στη δυνατότητα να επιτρέπεται η έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού σε άτομα που συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024