Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Παράταση της ισχύος του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού COVID-19 για ένα χρόνο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Ιούνιος 2022, 12:17

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε προσωρινή πολιτική συμφωνία για την επέκταση -έως τις 30 Ιουνίου 2023- του κανονισμού θέσπισης του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ για τον COVID-19.


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο συμφώνησαν για την επέκταση του κανονισμού για τη θέσπιση του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ για τον COVID. Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-10 έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο κανονισμός για τη θέσπιση του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ θα παραταθεί κατά ένα έτος, έως τις 30 Ιουνίου 2023. Η παράταση του κανονισμού θα διασφαλίσει ότι οι ταξιδιώτες της ΕΕ καθώς και όσοι από τρίτες χώρες είναι συνδεδεμένοι στο σύστημα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ για ταξίδια εντός της Ένωσης σε κράτη μέλη όπου απαιτούνται αυτά τα ταξιδιωτικά πιστοποιητικά. Εάν το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση, ο κανονισμός μπορεί επίσης να καταργηθεί νωρίτερα.

Εκτός από την παράταση, οι συν-νομοθέτες συμφώνησαν επίσης:

  • στην υποχρέωση της Επιτροπής να υποβάλει λεπτομερή έκθεση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η έκθεση αυτή θα μπορούσε να συνοδεύεται από νομοθετικές προτάσεις που θα επιτρέψουν μια νέα αξιολόγηση της ανάγκης κατάργησης ή διατήρησης του πιστοποιητικού, ανάλογα με τις εξελίξεις στην υγειονομική κατάσταση.
  • στη διευκρίνιση ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να αντικατοπτρίζουν όλες τις χορηγούμενες δόσεις, ανεξάρτητα από το κράτος-μέλος στο οποίο οι άνθρωποι έλαβαν τον εμβολιασμό τους.
  • στη δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού ανάκτησης μετά από εξέταση τεστ αντιγόνου
  • στην επέκταση του εύρους των εγκεκριμένων τεστ αντιγόνου που χρησιμοποιούνται, για να πληρούν τις προϋποθέσεις για πιστοποιητικό COVID-19·
  • στη δυνατότητα να επιτρέπεται η έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού σε άτομα που συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top