Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πτώσεις στις κρατήσεις για χειμερινές διακοπές στην αγγλική αγορά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Ιούνιος 2002, 00:00

Πτώση παρατηρείται στις κρατήσεις των Βρετανών για χειμερινές διακοπές, γεγονός που σε συνδυασμό με τις χαμηλές πωλήσεις των<...>

καλοκαιρινών διακοπών δημιουργεί ανησυχίες στους τουριστικούς κύκλους της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού τουριστικού τύπου.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της ACNielsen αναφέρει ότι η πτώση στις κρατήσεις για την χειμερινή περίοδο είναι της τάξεως του 32% σε σχέση με την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά, ενώ οι τιμές παρουσιάζουν επίσης πτώση της τάξεως του 34%.

Μέχρι τα τέλη του Απριλίου είχαν πουληθεί μόνο 355.000 χειμερινές διακοπές, ενώ οι περισσότεροι πράκτορες ελπίζουν σε θεαματική άνοδο στις αρχές του φθινοπώρου. Είναι γεγονός ότι οι Βρετανοί τουρίστες κάνουν σε μεγάλο βαθμό προκρατήσεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ για τις χειμερινές παρουσιάζεται πολύ πιο έντονο το φαινόμενο της τελευταίας στιγμής. Ένα άλλο ανασταλτικό γεγονός των προκρατήσεων ήταν και η καθυστέρηση στην έκδοση των χειμερινών μπροσουρών που ενώ παραδοσιακά γίνεται γύρω στον Νοέμβριο φέτος έγινε τον Ιανουάριο.

Η έρευνα της ACNielsen αναφέρει ακόμα ότι παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των καλοκαιρινών διακοπών άγγιζαν τα 5 εκατ. στις αρχές του Απριλίου παρουσίαζαν πτώση της τάξεως του 16% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top