Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στη Σκιάθο, με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού όλο τον χρόνο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Ιούνιος 2022, 15:44

Το έργο WINTERMED λαμβάνει συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξη μέσα από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Μεσογειακού χώρου (InterregMed).


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδήλωση, με τίτλο “Αειφόρος ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών”, στο Μπούρτζι της Σκιάθου, στις 17 και 18 Ιουνίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θοδωρής Τζούμας και ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, κ. Γιώργος Παππούς.Η συνεργασία των φορέων ξεκίνησε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου WINTERMED, που έχει ως στόχο τη προώθηση πολιτικών για την ενίσχυση του τουρισμού όλο το χρόνο. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να συνεχίσει στο μέλλον, καθώς στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι παραπάνω φορείς υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, με στόχο την υποστήριξη και προώθηση γνώσης, κοινωνικού διαλόγου, πολιτικών και περιφερειακών στρατηγικών, για την ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι φορείς θα έχουν και την υποστήριξη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), που μέσω εκπροσώπου του και συγκεκριμένα της αναπλ. καθηγήτριας κας Άννας Ζαρκάδα, προέβη στην υπογραφή του Μνημονίου, δηλώνοντας τη πρόθεση να υποστηρίξει τους φορείς στην υλοποίηση της πολιτικής ενίσχυσης του ολοχρόνιου ποιοτικού και βιώσιμου τουρισμού.

Στο πλαίσιο του πρώτου μέρους των εργασιών, ο κ. Παππούς παρουσίασε αναλυτικά στους συμμετέχοντες τους στόχους και τις επιδιώξεις του έργου WINTERMED. Επίσης, η κα Αγγελική Βενέτη, προϊσταμένη Διεύθυνσης Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπεύθυνη των ευρωπαϊκών έργων Bluemed & BluemedPlus, παρουσίασε το ρόλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και συγκεκριμένα του καταδυτικού τουρισμού.

Οι εργασίες της διήμερης εκδήλωσης ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, 18 Ιουνίου.

Ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από πλειάδα ομιλητών σκοπό είαν να μεταφέρουν γνώση σε τοπικούς επιχειρηματίες για το σχεδιασμό, προβολή και προώθηση τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, αξιοποιώντας τα τοπικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της Σκιάθου.

Το έργο WINTERMED λαμβάνει συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξη μέσα από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Μεσογειακού χώρου (InterregMed).Στη φωτογραφία, ο δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θοδωρής Τζούμας με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top