Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Η ελληνική συμμετοχή ξεχώρησε στη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Ιούνιος 2022, 12:45

Τα ελληνικά προϊόντα και η ελληνική γαστρονομία είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό. Με 42 εκθέτες η Ελλάδα είχε την τρίτη μεγαλύτερη εθνική παρουσία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες στη Summer Fancy Food Show 2022.

Σημαντικοί εμπορικοί επισκέπτες για την αγορά της Αμερικής επισκέφτηκαν την 66η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Summer Fancy Food Show 2022 (12-14 Ιουνίου 2022), τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Η Ελλάδα, με 42 εκθέτες να έχουν δηλώσει συμμετοχή, είχε την τρίτη μεγαλύτερη εθνική παρουσία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων στην Αμερική, όπου σημειώνουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας.

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων τροφίμων και ποτών, τα οποία αποτελούν ορόσημο για τη μεσογειακή διατροφή, είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στόχευσης για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κατά τη διάρκεια παρουσίας της στην έκθεση η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Enterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου: «Η προβολή και η δικτύωση των ελληνικών εταιριών τροφίμων και ποτών αποτελεί προτεραιότητα για εμάς καθώς βλέπουμε μία συνεχώς αυξανόμενη προτίμηση προϊόντων μεσογειακής διατροφής. Τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα οφείλουν να έχουν μία δυναμική παρουσία και να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά αυτήν την τάση αλλά και τα γενικότερα πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα. Παράλληλα, η αγορά της Αμερικής ανοίγει σημαντικές ευκαιρίες για τους Έλληνες εξαγωγείς όπου με την κατάλληλη καθοδήγηση θα μπορέσουν να αναπτύξουν αποδοτικές συνεργασίες σε αυτή την ιδιαίτερη αλλά πολλά υποσχόμενη αγορά.»

Το ελληνικό περίπτερο στην Summer Fancy Food Show 2022

Το ελληνικό περίπτερο που ξεχώρισε ανάμεσα σε 40 άλλες εθνικές συμμετοχές, οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και φιλοξένησε σημαντικούς εξαγωγείς τροφίμων από όλη την Ελλάδα, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν με τη στήριξη των Περιφερειών, Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ευβοίας, φορείς που κινούνται δραστήρια στην προώθηση της εξωστρέφειας, βοηθώντας εταιρείες των περιφερειών τους να συμμετάσχουν σε σημαντικές εκθέσεις στο εξωτερικό.

Οι εταιρίες, έκαναν ενδιαφέρουσες συναντήσεις, είδαν και έμαθαν πολλά για την αγορά και τις απαιτήσεις της αγοράς της Αμερικής και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Γ. Κουτσιάφτης, ιδιοκτήτης της εταιρείας ERTHA: «…είμαστε πιο έτοιμοι για τα επόμενα μας βήματα. Η θέση, το μέγεθος και η δυναμική του εθνικού περιπτέρου, δημιουργήσαν την ιδανική πλατφόρμα προβολής που στήριξε την προσπάθεια μας! Η συμμετοχή μας μας δίνει βάσιμες ελπίδες για νέες συνεργασίες στην πλούσια και τεράστια αγορά της Βορείου Αμερικής.»

Αντίστοιχα, ο κος Π. Παρασκευόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παρασκευόπουλος Α.Ε, ανέφερε: «Κάναμε δεκάδες συναντήσεις και επιβεβαιώσαμε τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς και τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν παρά τις προκλήσεις και ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει. Η συμμετοχή μας στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε με επιτυχία ο Enterprise Greece, μας δίνει την ταυτότητα και υποστήριξη που κάθε ελληνική επιχείρηση χρειάζεται για να μπορέσει να αναπτυχθεί στο πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον μιας τόσο μεγάλης έκθεσης.»

Εκτός από την Εντεταλμένη Σύμβουλο της Enterprise Greece, την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, κ. Νίκολαος Θωμόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Νέας Υόρκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top