Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Mabrian: Η Ελλάδα πρωταθλητής στη Μεσόγειο, στις αυξήσεις τιμών πεντάστερων δωματίων

Τατιάνα Ρόκου - 28 Ιούνιος 2022, 12:03

Με λίγες εξαιρέσεις, όλοι οι κύριοι προορισμοί της Μεσογείου σημειώνουν μέτριες αυξήσεις στις μέσες τιμές από το 2019, σε ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Η πλατφόρμα ταξιδιωτικών δεδομένων Mabrian διεξήγαγε μελέτη για τις μέσες τιμές ξενοδοχείων (ανά τύπο δωματίου) για όλους τους κύριους προορισμούς της Μεσογείου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συνολικές τιμές είναι αυξημένες σε σχέση το 2019, αλλά όχι παντού. Η Ελλάδα αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη, με αυξήσεις έως και 110% στα δωμάτια πέντε αστέρων.

Ο Carlos Cendra, διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Mabrian σχολιάζει: “Με λίγες εξαιρέσεις, όλοι οι κύριοι προορισμοί της Μεσογείου σημειώνουν μέτριες αυξήσεις στις μέσες τιμές από το 2019, σε ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων.Η Γαλλία είναι η κύρια εξαίρεση, με πτώση 12% και 11,3% στις τιμές για ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι υπάρχουν και καλά νέα για τη χώρα, καθώς τα πέντε αστέρων ξενοδοχεία της εξακολουθούν να είναι τα πιο ακριβά στην περιοχή, με 419 ευρώ/διανυκτέρευση (αύξηση κατά 13,2% σε σύγκριση με το 2019).

Εν τω μεταξύ, οι τιμές της Αιγύπτου αυξάνονται δυναμικά και στις τρεις κατηγορίες, κατά 25%, 40,9% και 48,3% αντίστοιχα. Η Ελλάδα όμως είναι το πραγματικό αστέρι εδώ, με τα τεσσάρων και πέντε αστέρων ξενοδοχεία της να σημειώνουν αύξηση κατά 62,7% και 110% αντίστοιχα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top